Даоски упражнения за сексуалност част 2

Сподели с Приятели

Прохладно изтегляне, или тестисно дишане (за мъже)

Хванете тестисите си в шепата си и ги стоплете, така че да усетите леко пощипване или сексуално възбуждане. Вдишайте и повдегнете нагоре мускулите на тестисите, перинеума и ануса.

Същевремено си представете, че постепенно изтегляте сексуална енергия от тестисите, перинеума, ануса и опашката. Идишайте и отпуснете мускулите, като съсредоточите вниманието си към нарастващата сексуална енергия.

Продължавайте да вдишвате и стягате мускулите, а след това да издишвате и да ги отпускате, докато не почувствате интензивно затопляне или пощипване в обастта на перинеума. Ако можете да придвижите сексуалната енергия, използвайте за проводник гръбначния стълб, за да я изтеглие от тестисите и областта на перинеума към основата на черепа. За придвижването на енергиаята от гръбначния стълб към главата ще ви помогне прибирането на брадичката към тялото.

Изпълнявайте това 5-10 минути или дотогава, докато не усетите в главата си светлина или пощипване. Опитайте се с волево усилие да накарате сксуалната енергия да циркулира в главата ви.
В края на тренировката не забравяйте да докоснете с език небцето на разстояние 1-1,5 см от предните зъби, там където се закръгля и отпуска надолу.

 Това е необходимо, за да може енергията да се оттече към пъпа, където тя може безопасно да бъде съхранявана. Ако все пак почуствате излишък от енергия, вдишайте с корема, а при издишване изведете енергията надолу, към връхчетата на пръстите на краката.
Забележка. Сексуалната енергия, която ще придвижите по цялото тяло, ще допринесе за засилване на емоциите. Затова не трябва да изпълнявате упражнението, когато сте ядосани, сърдити или изпитвате други силни негативни емоции. Както и когато сте много изморени.

Укрепване на вагалището (за жени)

Аналогично на предишните, това упражнение ще ви помогне да натрупате сексуална енергия и да изпитате по- голямо сексуално удоволствие.
Положеието ви е стоящо или легнало. Сложете във влагалището си каменно яйце, завързано на конец, като оставите конеца навън. Ако почувствате, че влагалището ви не е достатъчно влажно, намокрете яйцето с вода или слюнка. Стегнете лонно – опашния мускул и вкарайте яйцето във влагалището, а след това с лек напън изтласкайте яйцето обратно към изхода на влагалището. Повторете упражнението 9, 18 или 36 пъти. Завършете упражнението с по- силен напън и изтласаскайте яйцето навън или го изтеглете с конеца.
Забележка. Преди да използвате яйцето за първи път, е необходимо да го стерилизирате, като го оставите в кипяща вода за 10 минути или го потопите за 10 минути в 10% разтвор на хлорна вар, а след това добре го изплакнете. По- нататък можете просто да го миете с вода и сапун или да го потапяте в оцетен разтвор.

Засилване на оргазма (за жени)

В начало мислено си представете матката си, за да се слеете по- силно с нея – и със съзнанието, и с тялото си.

След това определете къде се намира. За тази цел сложете палците на ръцете си върху пъпа, така че, показалците на двете ръце да образуват триъгълник.

Показалците ще се докосват на нивото на матката ви, размерът на която е приблизително колкото размера на слива. Там, където се намират връхчетата на кутретата ви, са разположени яйчниците. Вдишайте дълбоко, а при издишването напрегнете мускулите на очите и на устата и се опитайте да почувствате как дълбоко във вас се свива задната част на влагалището ви. Ако изпълнявате всичко правилно, ще изпитате леки оргазмени усещания.

Голямо изтегляне (за жени)

Мислено си представете влагалището и клитора си. Леко докосвайте половите устни и клитора си дотогава, докато не започнете да се възбуждате. Вдишайте, а при издишването леко напрегнете мускулите на влагалището, като свивате клитора.

Вдишайте и се отпуснете като си претставяте, че влагалището ви се разтваря, подобно на разцъфтяващ цвят.

Повторете издишване – свиване – вдишване – отпускане 9-36 пъти. Представете си как подобно на цвят се разтварят вашите матка и яйчници.

 Когато почувствате прилив на сексуална енергия, се отпуснете и мислено я придвижете към опашката и кръсцовата кост, а след това – по дължината на гръбначния стълб към главата.
Дайте възможност сексуалната енергия свободно да тече надолу по цялото тяло или я насочете към тази част или органи, които се нуждаят от изцеление или укрепване.

Сподели с Приятели