Сподели с Приятели

 

Любовно гадаене с Ленорманд

Кратка история на картите Ленорман

Някъде в края на 1700 г. имало игра на карти, наречена „Играта на надеждата“, която придоби известна популярност във Франция. Символите, използвани в тази игра, произлизат от символите, използвани в показанията на смляно кафе. Някои от интерпретациите също са получени от методите за четене на карти за игра (картомантия). Тази игра на надеждата е салонна игра, но скоро започнала да се използва по начини, подобни на Таро.

 

Разбъркай
Обърни всички

Змията

В любовта тази карта може да бъде многостранна – подобно на картата Дявол в Таро. От една страна, змията представлява секс и желание в Ленорман. Тази карта може да даде на взаимоотношенията усещане за похот и удоволствие. По-традиционните интерпретации на картата също могат да изразяват измама – така че от обратната страна, тази карта може също да показва нечестност. Други карти в разпределението ще ви помогнат да разберете как да тълкувате тази карта.

Камшик

Конфликтът е темата на тази карта на Ленорман. В една връзка това може да означава, че има чести спорове – и понякога злоупотреба. На по-безгрижна бележка, това може просто да показва някакъв вид извоюване или BDSM в сексуалния живот.

Малко повече за картите Ленорман…

 1. Стандартен пакет от карти Ленорман съдържа  36 карти . Както е тенденцията, на пазара ще намерите редица тестове на Lenormand – някои вкоренени в традицията, някои базирани на тема, а някои с модерен обрат.
 2. Всяка карта има основен символ, изобразен върху нея, който е основното или централно изображение на картата. Някои тестета може също да съдържат изображение на съответната карта за игра, вложена в картата. Мнозина, които произхождат от традициите на картомантиката, намират за много полезно да имат изображението на картата за игра там.
 3. Тези 36 карти не следват конкретен модел или тема, за разлика от картите Таро (които картите са разделени на костюми, които следват прогресивен сюжетен модел). Тези 36 карти са доста произволни в тяхната последователност и следователно за начинаещи може да е малко трудно да запомнят тази последователност.
 4. Разпространението на картите на Ленорман по света доведе до различни „методи“ или „училища“ за четене на картите на Ленорман. Може често да видите хора, които казват, че следват немската традиция, или някои казват, че следват холандската традиция, докато други се кълнат във френската традиция. Лично аз чувствам, че можеш да се привържеш към „традиция“, която отговаря добре на твоята чувствителност, и след това да се придържаш към нея. Нещо като нещо като с различните „задължителни неща“ около Таро. ?☺️
 5. Много важен момент, който трябва да се отбележи за картите на Ленорман, е, че въпреки цветните или тематични изображения, които може да намерите в тестетата, значението на картата НЕ се променя въз основа на това. Значенията на картата на Ленорман зависят само от основния символ на картата и това е всичко. Следователно методът Card Story за извличане на значението на картата всъщност няма да се прилага за тези карти! ? Това също означава, че образите на картата всъщност не играят голяма роля в тълкуването на картата, което е много различно от Таро.
 6. Докато тълкувате Ленорман,  контекстът  прави огромна разлика! Една карта може да има няколко различни значения или тълкувания, свързани с нея, но само контекстът на въпроса определя кое значение ще се приложи!
 7. Друго нещо, което трябва да знаете за Ленорман, е, че методът за тълкуването им е много  линеен  – отново, много за разлика от картите Таро. Поставянето на картата има значение при тълкуването и картите не се четат сами. Най-малкото трябва да имате чифт карти, за да четете.
 8. Тонът на четенето на карти Ленорман е много различен от този на картите Таро. Ленорман е директен и точен и не гледа на по-широката, голяма картина на историята на четенето. Той ще отговори на вашия въпрос по най-скромен начин.
 9. Повечето спредове на Ленорман съдържат нечетен брой карти, обикновено ред от 3, 5 или 7 карти, или в мрежа 3 X 3 от 9 карти. В крайна сметка всичките 36 карти се използват в голям спред, подходящо наречен  „The Grand Tableau“  , който разглежда различни аспекти на голямата картина по изключително сложен и ангажиран начин. Въпреки това, Grand Tableau обхваща само предварително определен период от време.
 10. Друг момент, който трябва да се отбележи, е, че докато много читатели също четат обърнати карти Таро, картите на Ленорман не се четат обърнати. Те винаги се четат изправени.
 11. Макар че картите Ленорман могат да се използват за пълно четене само по себе си, те са много страхотен спътник на картите Таро. Те добавят много „практичен“ слой към четенето, което наистина помага на клиентите, когато дойдат за четене.
Сподели с Приятели