Сподели с Приятели

Как да гледаме на кафе?

За гадаенето на кафе са необходими:

 •  чашка
 • чинийка
 •  кафемелачка
 • кафе на зърна.

 Кафето трябва да се смели много ситно, като пудра захар. Сварете кафе с каймак, не забравяйте да сложите захар – нека ври с нея. Трябва да бъде така нареченото турско кафе

Стъпка 1: Подготовка за гледане на кафе

Четенията на турско кафе се правят от професионални гадатели или от приятели, които имат известен опит с него, но не е обичайно да четете собствената си чаша . Например, израснах с баба ми, която даваше четива на приятелите си и умението да гледа на кафе се предава от поколенията.

Когато бъде поискано четене, гадателят ще направи следното:

 1. Пригответе силно, кадифено турско кафе
 2. Сервирайте кафето в малки чаши с плътно бяло вътре
 3. Помолете човека, който пие кафето, да пие кафето с намерение, което означава да мисли за въпросите си, докато пие. В някои страни от лицето ще се изисква да пие кафето на определен брой глътки, обикновено 1, 3 или 5
 4. Когато свършат с пиенето, те ще обърнат чашата с главата надолу върху чинийката
 5. След това ги помолете да вземат обърнатата с главата надолу чаша и чинийка и докато мислите за намерението си, завъртете чашата и чинийката 3 пъти по посока на часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка, като разхлабите утайката вътре
 6. След като свършат въртенето им, помолете ги да оставят чинийката и чашата. Докато утайката се оттича надолу от чашата върху чинийката, гадателката ще помоли човека, който е пил кафето, да сложи пръстен или монета върху чашата, ако целта е любов или богатство

Стъпка 2: Основи на гледането на кафе

За да четете турско кафе, ще ви трябва интуиция, харизматично разказване на истории и прилично познаване на символите. Докато кафето се оттича от чашата, използвайте 5-10 минути, за да поговорите с човека, който го е изпил. Добре е да ги питате подробности за тяхното намерение и защо изпитват безпокойство за бъдещето си.

В някои страни гадателите ще четат както чашата, така и чинийката. След около 5-10 минути чашата ще бъде готова за четене. Прорицателят ще вземе само чашата, опитвайки се да я отдели от чинийката

 • Ако чашата и чинийката не се разделят веднага поради засмукване ( ефект на Бернули ), се счита, че чашата не трябва да се чете. Това се нарича “Чаша на пророка” и е много благоприятно, благоприятстващо намеренията на пиещия
 • Ако по-голямата част от утайката от кафето се отцеди от чашата в чинийката, гадателката трябва да коментира, че “притесненията напускат” човека, който е пил кафето
 • Перфектната малка вдигната могила на чинийката предполага, че „парите ще дойдат скоро“
 • В някои страни, ако чашата остави перфектен кръг, очертаващ ръба на чинийката, означава, че намерението ще се сбъдне, докато счупеният кръг предполага друго

Има редица начини за тълкуване на чашата. Най-често срещаните са:

 • Минали, настоящи и бъдещи показания , където дъното на чашата представлява миналото, средната част на чашата показва настоящата ситуация, докато областта около ръба символизира бъдещето
 • Пет показания разделят чашата на пет общи части, които имат представително значение. Ако завъртите чашата така, че дръжката на чашата да сочи към вас, гадателката, тогава
  1. Зоната около дръжката представлява любов и взаимоотношения
  2. Отсреща на дръжката на чашата е секцията, свързана с парите и богатството
  3. Вляво от дръжката символизира настоящата ситуация на човека, който е пил кафето
  4. Секцията вдясно от дръжката предсказва бъдещи събития
  5. Дъното на чашата съветва неща, свързани с дома и семейството

Стъпка 3: Типични символи при гледане на кафе

Когато четете нечия чаша, изберете един от методите, описани в предишната стъпка. Обърнете специално внимание на по-големите форми, тъй като те носят по-голяма тежест от по-малките. Има някои типични модели, които се срещат в чашите и някои типични значения.

линии

Вертикалните линии са вашите цели в живота. Колкото по-голяма и по-тъмна е линията, толкова по-добър е резултатът. Ако линията достигне ръба на чашата, тя се счита за благоприятна за тази цел. Всички прави линии или пътища показват ясен план с конкретни цели, докато вълнообразните или прекъснатите линии означават несигурност.

точки

Група черни точки означава, че скоро може да получите пари. Някои също тълкуват тези точки като съобщения, които ще получите скоро.

триъгълник

Промяната идва в живота ви

кръг

Успех като цяло

Квадрат

Комфорт и спокойствие

Y
Кръстопът, опции в решенията или помощ, идваща от приятел

?

Въпрос, на който искате да получите отговор, загриженост. Ако въпросителният знак има точка, на вашия въпрос ще бъде отговорено и ако не е несигурност, ще остане,

!

Опасност, вълнение

Стъпка 4: Букви и цифри

 

Цифрата 1– при гадаенето на кафе е централна фигура. Означава вожд, победител, този, който винаги, навсякъде и във всичко е пръв; символ на цялостната личност.

Двойка – това е ешът, вторият от двойката. Символизира съмнение, размисъл за бъдещия път в живота. Двойката е символ на съюза, на съпружеските двойки. Говори за търсене на съвършенство, което понякога създава напрежение и води до конфликти.

Тройка – символизира градивните сили в природата. Предрича решаването на някакъв конфликт, а също така показва, че е настъпил моментът за активни действия за завършване на нещо, което сте започнали преди. Ако наред с тройката се виждат неблагоприятни символи, човекът, на когото гледате, трябва да очаква големи грижи, неприятности и сериозни проблеми.

Четворка – свързана е с четирите годишни времена, с четирите посоки на света. Това число предрича, че вашите желания ще бъдат изпълнени. Символизира раждането на нещо ново. С четворката са свързани бъдещите планове за вашия живот, които понякога могат да се разминават с вашите възможности. Ако до четворката се намира фигурка, приличаща на самолет, означава, че ви очаква голямо щастие.

 Петица – символ на творческите търсения и неудов- летвореността от постигнатото. Може да се тълкува и като знак на нестабилността и колебанията. Ако до петицата има сърце или роза – предсказва разочарование в любовта или скучен семеен живот.

Шестица – много благоприятно число. Нейният смисъл е дълбоко скритото, критичното, рационалното съдържание. Означава, че сте напълно удовлетворени от постигнатото. Ако до шестицата виждате роза, ще имате щастлива любов и успешен, щастлив брак.

Седмица – благоприятен знак. Предсказва успех във всичко и навсякъде. Седмицата има способност да неутрализира отрицателните символи. Например образът на свинята има негативен характер, но наред със седмицата се превръща в благоприятен знак — предрича добри доходи и богатство.

 Осмица – това е нееднозначен символ, тъй като е съставен от две четворки. Знакът е благоприятен, макар да подсказва, че вие вероятно сте спрели своето развитие – намирате се в застой. Ако до осмицата различите фигурка на нож, означава борба, отхвърляне на всичко излишно във вашия живот. Този символ може да се тълкува и като безполезни дрязги и неумение да довършите докрай започнатата работа.

Деветка – означава пълнота и съвършенство. Това е синтез на трите начала – Бог, свят, човек. Ако до деветката видите символа на парите, можете да бъдете уверени, че ще получите крупна сума.

Десетка – рядко се среща в гадаенето. Смисълът на десетката е уникален – осъществяване на заветната мечта, постигане на всичко, каквото желаете, прекрасна кариера. Но всичко ще постигнете не веднага и нелеко, а с непосилен труд. Трябва да съумеете успешно да преодолеете препятствията на съдбата. Ако се намира до благоприятни символи, десетката предсказва, че вие ще успеете да постигнете замисленото от вас.

Числа

Числата могат да имат числово или символно значение, в зависимост от цялостната история на чашата и интерпретацията на читателя. Ако значението е числово, това означава, че дадено събитие ще се случи след определен брой дни, седмици, месеци или че човек има или ще получи определено количество от нещо.

Някои от символичните значения на числата са:

0 : Нещата се повтарят, въртят се в кръг

1: Начало на нещо ново

2: Избор(и) или нерешителност между две неща

3: Среща

4: Ревност, нещастие

5: Успех

6: Секс

7: Нова любов

8: Двоен късмет

9: Предложение

писма

Буквите, както и числата, могат да имат буквално или символично значение. Тъй като азбуките наистина са регионално и културно нещо, ще се придържам към римските символи. Буквите, като числата могат да се тълкуват буквално. В буквалния случай буквата ще символизира име, място или обект, започващ с тази буква. Това се тълкува от цялостната история на чашата или информация, предоставена от човека, който е пил кафето.

Някои типични символични значения на буквите са:

О: Начало на нещо ново

Б: Конфликт

C: Деца и защита

Д: Вкъщи

E: Неочаквани новини, добри или лоши

Ф: Нова връзка, приятелство

G: Радост

З: Гордост, високомерие

Аз: Изненада

J: Любов

К: Разклоняване, разширяване

Л: Лъжи

М: Изцеление или семейство

Н: Отхвърляне

О: Успех, брак

П: Разширяване на семейството, бременност

Р: Почивка, облекчение

С: Щастие

Т: Точност, навременност или липса на

У: Желание за материални неща

V: Победа

X: Кръстопът или цел

Z: Край, край

Интерпретацията на символите е много специфична за регионите и културите. Бих предложил да потърсите символиката, която е специфична за вашата култура, тъй като различните предмети и животни имат различни значения в различните страни. Символ или тотем, считан за благоприятен в един регион, може да не е в друг.

Ето списък с някои често срещани символи, за да започнете:

 

Самолет: дълго пътуване, повишение, движение напред

Котва: утаяване, намиране на стабилност, претегляне

Ангел: добри новини, щастие, защита

Мравка: плододаване, решителност

Ябълка: нова любов

Стрелка(и): лоши новини, грешна посока

Брадва: конфликт, проблеми

Бебе: дребни притеснения

Чанта: голяма сума пари

Топка: трябва да инвестирате работа или обучение, за да започнете нещата

Балон: идеализация или човек или ситуация, бъдете внимателни

Прилеп: тайни намерения, страх от хората

Фасул: финансови проблеми

Мечка: внимателно вземане на решения, не прекалявайте и не се паникьосвайте

Легло: лични проблеми, болест

Пчела: нови приятели или събиране на приятели

Звънец: посетители

Птица: новини, писмо, съобщение

Лодка: да останете на повърхността или на върха на нещата

Книга: мъдрост, правни въпроси

Бутилка: активен социален живот

Кутия: тайни

Клон: помагане на приятел в беда

Мост: преодоляване на препятствия

Метла: разпитване на себе си, самоизследване

Бик: независимост или напредък от женен мъж

Автобус: групово пътуване

Пеперуда: промяна, трансформация

Клетка: депресия, нещастие

Камила: новини от далеч

Свещ: помощ от приятели, знания, мъдрост и учене

Кола: късмет в нови начинания, пътуване

Котка: самота, битка с приятели или любими хора, бой на котки

Верига: загуба на свобода, нещастен съюз в брака или бизнеса

Стол: неочакван гост или стабилност

Пиле(и): клюки, празно бърборене

Църква или храм: церемония, духовно израстване

Кръг: успех, сбъднати желания

Нокът: битка, враг

Детелина: късмет или обич

Комета: неочакван посетител

Компас: нужда от посока

Крава: богатство

Кръст: жертва

Корона: признание, награда, признание от връстници

Кама: развод, прекъсване на връзките

Дявол: опасност, пазете се от влиятелни хора, нещастие, лоша поличба

Куче: приятелство, лоялност

Делфин: радост, забавление

Врата: възможност

Дракон: миналото ви преследва

Барабан: скандална новина

Орел: високи цели или очаквания

Яйце: богатство и успех

Слон: интелигентност и дълголетие

Лице: ново приятелство, номинална стойност

Ограда: защита, уединение

Перо: съзерцание за живота, самоизследване

Риба: финансови новини или постижения в кариерата

Флаг: чакаща опасност

Цвете: щастие, красота

Вилица: спор със съпруга

Крепостта: успех след трудности

Лисица: хитра, пазете се от лицемери

Плодове: просперитет в начинанията

Порта: възможност, изход от лоша ситуация

Коза: бизнес конкуренция

Гъска: разрешаване на проблем

Гроб: смърт, тъга, нещастие

Оръжие(и): битка, спор, голямо прекъсване на отношенията

Чук: груба сила, преодоляване на предизвикателства със сила

Ръка: споразумение

Арфа: хармония

Шапка: успех в живота

Сърце: Любов, добро здраве или сърце, ако сърцето е разбито

Кон: благороден, сила

Пясъчен часовник: непосредствена опасност, незавършеност, времето изтича

Къща: успех в бизнеса, сигурност

Чайник: общуване с приятели

Ключ: преместване, нови решения

Крал: власт, висша форма на успех

Хвърчило: вързано, вързано

Нож: врагове се приближават, разпадане

Стълба: пътуване, свързано с работата, повишение

Лампа: резолюция, хвърляне на светлина върху нещо

Листа: амбиция, пари

Писмо: новини

Линии: път, цел

Лъв: влиятелен приятел, успех в работата

Дева: чест

Мъж: пари

Маска: лъжи и измама около вас

Русалка: успех в любовта, красота

Маймуна: любопитство

Луна: пълнолуние означава любов, полумесец означава духовно призвание

Планина: могъщ човек, може да бъде приятел или враг в зависимост от контекста около него

Гъба: внезапен растеж

Нокти: нараняване, несправедливост

Гнездо: бременност

Мрежа: опасност около вас

Нос: някой пита за теб, клюкари

Бухал: предупреждения за нещастни събития

Стара жена или вещица: тъга в дома

 

Круша: финансова сигурност, социално положение

Свиня: печалба

Саксия(и): сватба, положителни промени

Портмоне: ще получите пари

Заек: успех с децата

Гарван: лоши или тъжни новини

Плъх: загуба на служители, нелоялност

Пръстен: брак, счупен пръстен означава развод или лош късмет

Влечуги: неприятни дискусии, дискомфорт

Видях: неприятности от непознати

Везни: справедливост

Ножици: неприятности у дома, раздяла, болест, тъга

Скорпион: отмъщение

Акула: висока опасност или смърт

Кораб: оставане на повърхността, успешно пътуване

Обувка: ново начало

Лопата: трудностите наближават

Череп: големи притеснения, провал, загуба

Дим: правни проблеми

Змия(и): внимавайте, лошите хора са около вас

Паяк: парите на път

Квадрат: щастлив брак и дом

Звезда: инвестиции

Лебед: щастлив любовен живот

Меч: спорове, особено между влюбени

Слънце: власт, богатство

Вратовръзка: годеж

Кула: дълголетие, дълъг живот

Играчка: носталгия

Влак: нови начинания

Дърветата: промени към по-добро, просперитет

Триъгълник: промени

Чадър: трудност, досада

Еднорог: скандал, нереалистични очаквания

Ваза: достойнство

Цигулка: егоизъм

Вулкан: нещата са извън вашия контрол

Стена: безплоден бизнес

Водопад: прекалено емоционален

Вещица: опасна, коварна жена, отравяне на ума

Колело: промяна на съдбата, наследство

Камшик: висока енергия, сексуална активност

Прозорец: квартални клюки

Вълк: нужда от семейство

Червеи: тайни врагове

Като писмо: вземане на решения относно цел, разклоняване на път

Зебра: нерешителност

 

Ако в чашата различите сянка на човек, може да означава среща. Тези, на които са откраднали нещо, трябва да знаят, че откраднатото няма да се намери. Сянката на здания, на къщи говори за неочаквано забогатяване. Сянката на растения предсказва раздори, неуспех в работата, проваляне на вашите планове. Сенките на различните животни предричат неблагоприятен път, различни опасности, получаване на неприятни новини.

Триъгълник – предсказва успех в работата; три триъгълника – ще получите добра вест.

Четириъгълник – означава, че съдбата е благосклонна към вас; квадратът предсказва успешна любов; няколко прави линии говорят за здраве и дълголетие; прекъснати линии предричат болест; няколко криви линии означават, че сте заобиколени от недоброжелатели; вълнообразните линии предричат благоприятен обрат на съдбата; линия от точки – очакват ви затруднения и мъка;

кръстът означава нещастие; бял кръст – тъга; триъгълници, пресечени с криви линии или с линии, съставени от точки – означават усложнения при постигането на вашите желания, но накрая всичко ще завърши успешно. Същото се отнася за всички фигурки: точките, пресечените линии и кръстовете променят положителното значение към по-лошо, а лошите тълкувания правят по-малко трагични.

Петел – успешен брак;

Кокошка – ще има сватба, ще получите предложение;

Гълъб – ще получите известие; Орел – победа; Врана – клюки, разправии, беда;

Лебед – лъжа, измама. Фигури на Животни Хищник – забавяне, пречки в работата;

Котка – измяна, изневяра; Момък – раздяла; Девойка – грижи; Човешка глава без тялото – някой оказва силно влияние върху вашия живот;

Старица – сплетни ; Профил – среща с приятел; Две човешки фигури – роман; Двама души, разделени от една черта – кавга, раздяла; Двама души и роза – помирение. Други фигури Дом – ще получите собствен дом; Запалена свещ – осъществяване на желанията; Незапалена свещ- вашите желания няма да се изпълнят; Знаме – успех, късмет; Път – промени в живота; Кораб,влак, параход – пътуване; Врата – ново предложение; Църква – страдания; Колело – знаци на съдбата.

Сподели с Приятели