Сподели с Приятели

Любовно гадаене с карти Ленорманд

Гледане на карти таро

Големите аркани и тяхното значение може да намерите тук

Чаши

АСО ЧАШИ
Емоции и чувства. Творчество. Чувствителност, приспособимост, емпатия. Влюбеност, любов. Емоционални реакции и решения, емоционални проблеми и акценти. Дружба и приятелство, партньорски взаимоотношения. Може-свръхчувствителност или липса на емоции, емоционална празнота и обърканост.

ДВОЙКА ЧАШИ
Любов, дружба, партньорство. Сътрудничество, емоционален обмен. Но и сблъсък, противоречия, ревност, скарване, взаимозависимост. Среща или раздяла. Обогатяващо или уморително, изтощаващо емоционално общуване.

ТРОЙКА ЧАШИ
Веселие, купон, празненство. Отпразнуване на някакво събитие. Приятелска сбирка. Но и злоупотреба с насладите, хиперконсумация, хедонизъм /превръщане на удоволствието в единствена цел/, приятели по чашка.

ЧЕТВОРКА ЧАШИ
Вглъбеност, съмнение и неудовлетворение, премисляне и преосмисляне, преоценка. Но и преситеност, отегчение, критицизъм, оплаквания, вечно недоволство, пасивност и готованство. Откриване или изпускане на реални или въображаеми възможности.

ПЕТИЦА ЧАШИ
Разочарование, обида, огорчение. Неоправдани очаквания. Душевна болка, негативизъм като защитна реакция. Затвореност, отдръпване, силна субективност. Но и преодоляване на болката, на депресивната нагласа, намиране на изход от ситуацията, Преоткриване на любовта като опорна точка.

ШЕСТИЦА ЧАШИ
Носталгия. Скъпи спомени. Уютът на “домашното огнище” /”бяла спретната къщурка…”/. Подаръци, любовни обяснения. Творчество. Но и бягство в миналото, сълзливост, изместване на истинския проблем напред или назад във времето.

СЕДМИЦА ЧАШИ
Фантазии, творческо въображение, но и илюзии, изкушения, съблазни. Търсене на истинското сред мнимото. Обърканост. Обсебеност от желанията. Измама или самоизмама. Преходни и непреходни ценности. Преструване, маскиране.

ОСМИЦА ЧАШИ
Оттегляне, отдръпване от определена ситуация или проблем. Търсене на нови ценности, на нов смисъл. Преосмисляне, преориентиране. Отказ от нещо или някого. Но и неясни критерии, обърканост, оставяне на питомното, за да се гони дивото.

ДЕВЯТКА ЧАШИ
Удовлетворение, задоволство. ”Ситост”. Чувство за добре свършена работа. Благоденствие, изобилие, емоционална удовлетвореност и пълнота. Но и егоизъм, самодоволство, затъване в удоволствията, ”удавяне” в емоции.

ДЕСЯТКА ЧАШИ
Завършеност, намиране на собствения емоционален център. Семейна идилия. Хармония в обкръжението. Но и дисхармония, разочарование в края на една връзка, разваляне на “къщичката”.

ПАЖ ЧАШИ
Емоционален, чувствителен, състрадателен, подвластен на настроения млад човек или дете. Начало на емоционални взаимоотношения. Непостоянство в чувствата-лесно се влюбва, но и бързо разлюбва.

РИЦАР ЧАШИ
Човек или събитие, носещи емоционално послание. Действена емоционална подкрепа. Емоцията във взаимоотношенията става доминанта-което помага или пречи. Желание /или отказ/ да помогнеш, да облекчиш нечие страдание или нужди.

КРАЛИЦА ЧАШИ
Нежна, емоционална, чувствителна жена. Грижовна и любяща майка и съпруга. Емпатийна /съчувстваща/, проницателна, творческа личност. Но и прекалено чувствителна, лесно губеща почва под краката си, както и ясната, трезва преценка на ситуацията;сълзлива, зависима и безпомощна, лесно ранима.

КРАЛ ЧАШИ
Влиятелен и чаровен човек на изкуството, артистичен по душа, мечтател, чувствителен, съпричастен, вдъхновяващ. Но може да бъде и лабилен, непостоянен, ”хамелеон”, подмолен и двуличен.

Мечове

АСО МЕЧОВЕ
Силата на мисълта, на интелекта, на общуването. Интелектуален проблясък, размяна на идеи, контакти. Решителност, хладнокръвие, смелост. Но и “зло”употребата на интелекта като хладно оръжие, ярост, ожесточеност, интриги.

ДВОЙКА МЕЧОВЕ
Примиряване на противоречията, затваряне на очите пред недостатъците и несъгласията, временно примирие. Безсилието на разума, раздвоеност, обърканост, невъзможност за достигане до решение по интелектуален път. Скриване на истинските подбуди. Може конфликт, вражда, раздор.

ТРОЙКА МЕЧОВЕ
Нараняване, скръб, сърдечна болка, обида. Депресия. Но и необходимо кръвопускане, заздравяване на сърдечна рана, излизане от емоционална криза, преодоляване на разочарование, обида, скръб.

ЧЕТВОРКА МЕЧОВЕ
Почивка за събиране на силите, отдих между две сражения. Съсредоточаване, вглъбяване, концентрация, медитация. Лекуване на раните, нанесени от ТРОЙКА МЕЧОВЕ. Но и принудително прекъсване, застой, тъпчене на едно място -или невъзможност да спрем дори за миг, за да си поемем дъх.

ПЕТИЦА МЕЧОВЕ
Трудна победа, която ни подлага на изпитание. Умението достойно и да губиш, и да побеждаваш. ”Победителите не ги съдят”. Надменност. Надсмиване над победения противник. Разочарование и злорадство, ехидност. Озлобление, жестокост.

ШЕСТИЦА МЕЧОВЕ
Отдалечаване от “полесражението”, бягство с цел оцеляване, спасяване на останалото след битката. Пътуване в търсене на нови брегове и възможности, на нови перспективи. Но може и невъзможност или нежелание за бягство, за излизане от губеща ситуация, обсебване от проблема.

СЕДМИЦА МЕЧОВЕ
Възползване от слабостта на противника. Нечестност, подлост, некоректност. Използване на непозволени средства. Подмолни и потайни действия. Война на “тихия” фронт. Кражба, измама. Но може – осуетяване, разобличаване на всичко гореизброено, както и необходима предпазливост.

ОСМИЦА МЕЧОВЕ
Невъзможност или страх от действия. Безизходица. Пасивност и безпомощност, но по-скоро като собствен избор, /макар и несъзнателен/. Инат, тесногръдие. Нежелание да погледнем истината в очите. Но и разкъсване на “оковите” на предубежденията, освобождаване.

ДЕВЯТКА МЕЧОВЕ
Страхове, кошмари, вътрешна агония. Страх от обиди и нараняване. Хиперболизиране на врага и проблемите. Песимизъм, негативизъм. Скрити, потайни мъчителни изживявания. Но и възможност да погледнеш страха в очите, да преминеш през него и да го преодолееш.

ДЕСТЯТКА МЕЧОВЕ
Тотална загуба, ”смърт” на илюзиите. ”Нож в гърба”. Поражение. Пълно разочарование. Но и приключване със стари губещи дела и взаимоотношения, както и преодоляване на кризисната ситуация. ”Което не ме убива, ме прави по-силен”.

ПАЖ МЕЧОВЕ
Агресивен, с остър ум и език, точен, общителен млад човек или дете със сходна характеристика. . Но и прекалено рязък, нахален, безпардонен. Може да бъде жесток, без да го съзнава. Общуване, което може да бъде и конфликтно.

РИЦАР МЕЧОВЕ
”На нож”. Атака или контраатака. Сблъсък с конкретен човек или ситуация. Човек, употребяващ своето оръжие-за добро или за зло, помагащ или вредящ. Безпощадност, категоричност, хладнокръвие. Охлаждане на отношенията или тяхното прекъсване, но и възможност за тяхното изясняване.

КРАЛИЦА МЕЧОВЕ
Самостоятелна, властна, ”мъжки тип” жена, умееща да се справя сама в живота. Хладнокръвна и безпристрастна, с ясно изразено чувство за справедливост. Но може да бъде и интригантка, злонамерена, ”вредна”, жестока, безсърдечна, нараняваща, отмъстителна.

КРАЛ МЕЧОВЕ
Човек на компетентното успешно разрешаване на проблемни ситуации /от бойното поле през съдебната зала до хирургическата маса/. Решителен, непреклонен, с ясен ум, стратегия и тактика. Но може да бъде жесток, коравосърдечен, безпощаден , нараняващ, но и защищаващ. Може да рискува в името на някаква кауза.

ЖЕЗЛИ

АСО ЖЕЗЛИ
Прилив на енергия, ентусиазъм, активност, идеи. Запалване и разпалване на творческия огън. Начало на действие, на проект. Но и излишък от енергия, който може да навреди; изпепеляване, пренавиване на нещата, хиперактивност.

ДВОЙКА ЖЕЗЛИ
Дилема. Колебания, двоумение, алтернативи избор между тях или намиране на начин за тяхното съчетаване. Отваряне на възможности, но и обърканост, неяснота. Претегляне на ”за” и “против”. Пристрастност или безпристрастност. ”От два стола на земята”, но и “с един удар два заека”.

ТРОЙКА ЖЕЗЛИ
Творчески проект, първи стъпки в осъществяването на идейния замисъл. Полагане на основите. Преглед на наличния “арсенал”. Сядане пред белия лист. Но и зацикляне в началото, неувереност, недостатъчна мотивираност, липса на ясна концепция.

ЧЕТВОРКА ЖЕЗЛИ
Заслужена почивка. Отдих. Семейно веселие. Наслаждаване на първите плодове от своя труд. Задоволство. Но и злоупотреба с насладите и почивките, леност, мързел и отлагане.

ПЕТИЦА ЖЕЗЛИ
Тренировъчна борба. Проверка и подобряване на майсторските умения. Съревнование, премерване на силите, конкуренция. Борба за лидерство, за надмощие. Но и конфликтност, сблъсък на интереси, кавга, нездрава атмосфера.

ШЕСТИЦА ЖЕЗЛИ
Заслужена победа. Лаври, овации. Чест и слава. Обществено признание. Възнаграждение. Но и възгордяване, самозабравяне, ”Приказка за стълбата”. Пропусната или отложена победа, неосъществени амбиции.

СЕДМИЦА ЖЕЗЛИ
Отстояване, защита на собствените убеждения. Отблъскване на атаки, нападки, хули. Убеденост в собствената правота. Но и неувереност и разколебаност, поддаване пред противниковите атаки, уязвимост и несигурност.

ОСМИЦА ЖЕЗЛИ
Бързина, устрем, приближаване до целта. Общуване, съобщения. Забързване на процесите. Точност. Но и прибързаност, припряност, нетърпение, пропускане на целта.

ДЕВЯТКА ЖЕЗЛИ
Защита, отбрана. Барикадираност. Страж, пазител. ”Покрито мляко котки не го лочат”, но и “на страха очите са големи”. Близане на стари рани, актуализиране на стари страхове, хиперболизирана опасност. Реални и нереални страхове и заплахи.

ДЕСТЯКА ЖЕЗЛИ
Ангажираност с много проблеми и задължения. Отговорност. Близост до завършването на някакво начинание. Натовареност, претовареност, преумореност или дори “изгаряне на бушоните”. Много дини под една мишница.

ПАЖ ЖЕЗЛИ
Дете или ентусиазиран, пълен с енергия и желание за активност млад човек, който обаче може да бъде и непредвидлив, прибързан. Желания, по-големи от възможностите. Начало, старт на действие, на процес.

РИЦАР ЖЕЗЛИ
Голям ентусиаст, изпълнен с желание за работа, с идеи, с възможности. Човек или събитие, изпълняващи ролята на катализатор. Но и прекалено “нагорещяване”, страстност и пристрастност, ”искам го сега, искам го веднага”. Спонтанност, но и непремереност в думи и дела. Импулсивност – за добро или за лошо. Твърде голям енергиен заряд, който може да изпепели своя носител.

КРАЛИЦА ЖЕЗЛИ
Активна, действена жена /в службата или вкъщи/, пълна с енергия и идеи, отговорна, но може да бъде и прекалено притискаща, доминираща, ревнива и обсебваща. Лесно се пали и лесно угасва.

КРАЛ ЖЕЗЛИ
Властен човек, бизнесмен, лидер. Новатор, пълен с енергия и заразителен ентусиазъм, с огнен дух. Умее да улавя духа на времето, на момента. Но и деспот, потискащ с желанието си за доминиране, с убедеността си в собствената си правота, със своя перфекционизъм. Неуморим, но и преуморен. Неизтощим, но и изчерпан.

ПЕНТАКЛИ

ЦАРЯТ:
Значение първо:
Смелост, практически разум, деловитост, нормална интелигентност; математически талант и успехи в това поприще.
Значение второ:
Порок, слабост, деградация, опасност, подкуп.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: ШЕСТДЕСЕТ И ПЕТ е числото на успеха. Всички, които се намират под негово влияние, трябва непременно да го усетят в един или друг момент от своя живот. Те са надарени с мъдрост и търпеливост, с любов към реда и традицията, които несъмнено ще им се наложи да използуват и то често. Практични хора са, така да се каже – солта на земята; по-ловки с ръцете, отколкото с главите си, което обаче не означава непременно, че са глупави или досадни – всъщност точно обратното. Отрицателни черти: Отрицателните Царе са наистина глупави. Те са мудни, груби хора, абсолютно неподатливи нито на силата на красотата, нито на чувствата. Нямат собствено мнение и собствена воля, затова лесно биват манипулирани от другите. Те не са гъвкави; слабоволеви са и отстъпчиви. Временно влияние: Като временно влияние тази карта обещава напредък, материален успех и подкрепа. Особено благоприятен е този период за професионалното развитие, особено ако някоя високопоставена личност се сети да каже добра дума по ваш адрес. Финансовите ви дела също ще се подобрят – възможно е дори да заделите и нещичко за старини. Но Царят сочи и към наличието на известен риск, затова внимавайте да не сглупите някъде и не разчитайте само на това, че общата тенденция е благоприятна за вас в този момент.

ЦАРИЦАТА:
Значение първо:
Изобилие, великодушие, пищност, сигурност, свобода.
Значение второ:
Зло, подозрение, напрежение, страх, недоверие.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Като постоянно влияние Царицата на монетите означава здрав разум и спокоен живот. Хората, които управлява, са честни, обикновени личности, които поставят на първо място в живота си дома и семейството. Имат съвсем земно отношение към живота. Стига им да са добре нахранени и удобно подслонени, за да се чувствуват съвършено щастливи и много рядко, всъщност почти никога, не мечтаят за слава и пари. Отрицателни черти: Отрицателните ШЕСТДЕСЕТ И ШЕСТ са екстраваганти по отношение на себе си и крайно пренебрежителни към чуждите нужди. Всичко, което вършат, е за да направят впечатление, а не заради удоволствието от свършената работа. Прекалено много обичат лукса и съдят за хората по тяхното материално състояние, а не по качествата им. Те са просто разглезени деца, които имат нужда от една по-здрава ръка. Временно влияние: Като временно влияние Царицата на монетите обещава щастлив и безгрижен период, през който ще можете да си позволите почивка и бездействие. Наслаждавайте се на живота и на всичко, което той може да ви предложи. Роднините и приятелите ви ще играят важна роля в този етап. Светският ви живот ще бъде в апогея си. Ключовите думи тук са забавление, наслаждение и приятелска компания.

РИЦАРЯТ:
Значение първо:
Полза, интерес, отговорност, праволинейност.
Значение второ:
Леност, мързел, покой, но и отпуснатост, безгрижие, обезсърчаване.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно вляние: Хора, които се намират под постоянното влияние на Рицаря на монетите, приличат на благородните рицари от едно време. Те имат собствени представи за морала, към които се придържат съвсем стриктно. Защитници са на Морала, уважават закона и реда и вярват, че традциите трябва да се поддържат. В живота тези личности рядко стигат до ранга “командир”, но много от 67.4.

ПАЖЪТ:
Значение първо:
Усърдие, учение, размисъл. И още: новини, послание, правила, управа.
Значение второ:
Разхищение, разсипничество, лукс; лоши новини.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Хората, постоянно управлявани от Пажа на монетите, най-често откриват, че успехът ги очаква предимно в света на бизнеса, особено в административната сфера. Те са съвестни работници, които не се боят да поемат отговорност; изпълняват задълженията си старателно и с гордост, следят напредъка на поверените им операции. Тези хора боравят изключително внимателно с пари и обикновено успяват и при най-малки разходи да постигнат най-добри резултати. Отрицателни черти: Отрицателните ШЕСТДЕСЕТ И ОСЕМ са властолюбиви тирани, които от всичко на света обичат най-много да тероризират своите подчинени и да въртят бича над главите им, докато те самите не си помръдват пръста, пък и да го помръднат, нищо не умеят. Те са много неприятни личности и почти никой не ги обича. Временно влияние: Като временно влияние ПАЖЪТ НА МОНЕТИТЕ обещава нови хоризонти за онези от вас, които искат да опитат късмета си в нещо неизвестно и неизпробвано до момента. Но трябва да станете изключително гъвкав през този период и да бъдете готов да промените плановете си в последния миг, без това да ви разстройва. Под влиянието на тази вибрация не са изключени и възможности за пътуване, въпреки че по всяка вероятност маршрутите ще се ограничат в рамките на собствената ви страна.

ДЕСEТКА:
Значение първо:
Печалба, богатство, архив, произход, семейни проблеми.
Значение второ:
Съвпадение, съдба, загуба, грабеж, хазарт; понякога подарък, зестра, пенсия.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: ДЕСЕТКАТА НА МОНЕТИТЕ показва, че вашето щастие и благоденствие зависят много от семейството ви, дори от семейното ви име или постиженията на вашите предци. Може да означава, че ще станете неразделна част от вече съществуваща семейна фирма или бизнес, но ако не се случи, тогава може би семейни пари ще бъдат вложени във вашето бъдеще. Две неща са сигурни: вашето материално благополучие и това, че то е свързано директно или косвено с вашето семейство. Отрицателни черти: Някои от отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ОСЕМ страдат от липса на идентичност, обикновено причинена от това, че са били осиновени, незаконно родени или останали сираци на ранна възраст. Други пък знаят прекалено добре кои са роднините им и каква спънка могат да представляват. Трети, макар и не много на брой, се чувствуват огорчени и разочаровани, задето са били лишени от наследствените си права. За отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ОСЕМ родословното дърво представлява спънка в живота им, която те трябва да забравят, а не преимущество, което могат да използуват в своя изгода. Временно влияние: Под временното влияние на Десетката на монетите ударението пада върху семейните събирания и особено върху такива щастливи поводи като венчавки, кръщенета и годишнини. Личният ви живот ще бъде добре уреден и без сътресения. Дори може да ви се прииска да започнете нещо ново, да осъществите някакви амбициозни планове за бъдещето.

ДЕВЕТКА:
Значение първо:
Мъдрост, сигурност, успех, сбъдване, прозорливост.
Значение второ:
Измама, разбойничество, подлост, безсмислен план.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Хората, родени под постоянното влияние на ДЕВЕТКАТА НА МОНЕТИТЕ, би трябвало цял живот да не разберат какво е това тревога, неприятности и ядове, стига да са достатъчно разумни, за да се грижат за себе си и за своите преимущества и плюсовете, с които несъмннено са надарени. Това е изключително добра вибрация, която на практика гарантира комфортен живот, а освен това любов, щастие и здраве. Отрицателни черти: Отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И СЕДЕМ проявяват глупост, като не се задоволяват с това, което имат, и продължават да искат още от живота, поради което финансовата им сигурност често се пропуква. Поради това, че обичат да живеят екстравагантно и прекалено много да си угаждат, те изгубват не само парите си, но понякога и любимите си. Някои от негативните СЕДЕМДЕСЕТ И СЕДЕМ успяват да постигнат големи успехи, но това обикновено става по съмнителен начин. Временно влияние: “Късмет” е ключовата дума, която се проявява по най-различни начини при тази вибрация. Може да се прояви като справедливо заслужена награда за упорит труд; може да бъде някакъв вид подарък или талант; може да бъде най-неочаквано щастливо съвпадение на обстоятелства. Но както и да се стекат обстоятелствота, пари няма да ви липсват, поради което ще може да се наслаждавате на този временнен период на изобилие. Няма да е зле, ако успеете да скътате и нещичко настрана за черни дни.

ОСМИЦА:
Значение първо:
Работа, труд, задача, умение, усърдие в търговията и занаятите.
Значение второ:
Суета, Погрешни амбиции, алчност, лихварство, изнудване.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Под постоянното влияние на ОСМИЦАТА НА МОНЕТИТЕ се раждат изключително надарени хора. Очаква ги успех, стига да са готови да развиват таланта си и да го използуват, вместо да го наричат хоби. Ще ви трябват смелост и постоянство, но ако приемете това предизвикателство, възнаграждението – и финансово, и морално, ще бъде пребогато. Не оставайте аматьор цял живот – станете професионалист и жънете плодовете, с които вашите способности могат да ви дарят. Отрицателни черти: Отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ШЕСТ почти винаги пропиляват заложбите си или изобщо не ги развиват, а това вече е грях, който се наказва. Мнозина от тях не умеят да гледат напред и ако признанието не дойде бързо, те обикновено се отчайват и отказват. Временно влияние: Под временното влияние на ОСМИЦАТА може да ви се удаде възможност да покажете дарбите си, да ги използувате, дори да ги доразвиете, като се включите в някакъв курс или друга образователна програма като частни ученици. Каквото и да се случи обаче трябва да запазите хладнокръвие. Ако се оставите на обстоятелствата да ви манипулират, възможно е да загубите приятели и дори да си създадете врагове.

СЕДМИЦА:
Значение първо:
Крайно противоречиво значение: предимно пари, бизнес, търговия. Но и кавги, и разправии.
Значение второ:
Парични грижи.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: СЕДМИЦАТА НА МОНЕТИТЕ означава растеж, стига предварително да са положени упорити усилия. Инерцията и самодоволството ще доведат единствено до разочарования. Добрите резултати са възможни под това влияние, стига във въпросните дела и проекти, чието осъществяване очаквате, да е вложен много и упорит труд. Временно влияние: Период на невъзнаграден упорит труд е временната вибрация на Седмицата на монетите. Но ако все пак задачата бъде изпълнена, възнаграждение ще има, обикновено парично. Не бива да губите самообладание в този период. Търпеливо понасяйте несгодите, които ще ви съпътствуват. Освен това не бъдете прекалено горд и приемете помощта, ако ви бъде предложена отнякъде, независимо колко подозрителни ви се струват мотивите на подобно предложение – при наличието на повече ръце работата става по-лека!

ШЕСТИЦА:
Значение първо:
Подаръци, задоволство, но и бдителност, подходящо време.
Значение второ:
Желание, алчност, завист, илюзии, немилост.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: ШЕСТИЦАТА НА МОНЕТИТЕ обещава уравновесен и доста скучен живот. Ще съумявате да подреждате нещата си гладко, така че разходите никога да не превишават приходите. Ще намирате достатъчно време, за да помагате на онези, които не са така добре организирани като вас, ще ги съветвате как да внесат ред в бизнеса си и т.н. Хора, родени под влиянието на тази карта, са по природа филантропи и тяхната загриженост за другите съвсем не е фалшива или престорена. Те имат човеколюбиво и благосклонно отношение към живота. Отрицателни черти: Отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ са егоисти. Никога няма да си помръднат и пръста да помогнат на друг човек. От живота те искат само едно – удоволствия за себе си и в търсене на тези удоволствия обикновено прахосват много повече пари, отколкото могат да си позволят. Временно влияние: Когато ШЕСТИЦАТА НА МОНЕТИТЕ се появява като временно влияние, това насочва към период, в който равновесието предстои да се възстанови, животът отново ще потече нормално и спокойно, а финансовите проблеми ще бъдат разрешени. Неочакван късмет, най-вероятно под формата на наследство, дарение или нещо друго, ще ви помогне много за разрешаването на съществуващите проблеми.

ПЕТИЦА:
Значение първо:
Преди всичко материални затруднения, бедност. Любов, любовници, мъж, жена, приятел. Сходство на характери и интереси.
Значение второ:
Безпорядък, хаос, разруха, разхищение.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Под тази вибрация животът не е много лесен, особено за хора, които са склонни да се подават на отчаяние, защото веднъж загубят ли вяра, те загубват всичко. Парите ще бъдат постояннен източник на тревоги и изпитания, както и общата финансова несигурност, беднотията и безработицата – това са формите, под които тези неприятности могат да се проявят. И все пак има много неща в живота, които не се купуват с пари, като например здраве, и именно нематериалните блага, които ще имате в изобилие, ще ви помогнат да наклоните везните в своя полза. Отрицателни черти: Отрицателният аспект на тази вибрация е съвсем малко по-лош от положителния. В този случай надеждата отсъствува изцяло и животът се превръща в изключително тежко изпитание и най-често завършва сред развалини. Крайно неприятна констатация… Временно влияние: Колкото по-скоро това преходно влияние отмине, толкова по-добре, защото то сочи към едно единствено нещо – трудности (най-често от паричен характер). Трябва да се научите да бъдете по-пестеливи във всяко отношение, а ако имате някакви планове за осъществяване, отложете ги за момента, когато нещата ще се оправят отново и атмосферата ще се разведри.

ЧЕТВОРКА:
Значение първо:
Сигурно притежание, подаръци, защита на придобитото, наследство.
Значение второ:
Съпротива, забавяне, несигурност.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: ЧЕТВОРКАТА НА МОНЕТИТЕ ви дава възможност да изградите цяла империя, стига да започнете отрано. Постигането на пълна материална задоволеност за вас не е никакъв проблем. Търговията и бизнесът са в кръвта ви и дори да започнете като дребен търговец с ограничен капитал, ще завършите като заможна и влиятелна личност. Вашият успех със сигурност ще послужи за пример на много други. Отрицателни черти: Отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ДВЕ нямат абсолютно никакъв търговски нюх. Парите изтичат през пръстите им като вода и в каквито и финансови сделки да се намесят, винаги пропадат. Това са хора, които могат да изпаднат от богаташи до просяци. Временно влияние: “Увеличаване” е ключовата дума под тази временна вибрация. Сега е моментът да удвоите парите си и наистина да направите финансов удар. И това ще стане, стига внимателно да оглеждате подробностите и да не се поддавате на прекален ентусиазъм – умът ви трябва да остане хладен, за да влязат пари в джоба ви. Материален успех чрез умело боравене с наличните средства – това е категоричното послание на тази карта.

ТРОЙКА:
Значение първо:
Професия, занаят, но и аристокрация, слава, почести.
Значение второ:
Посредственост, инфантилност, дребнавост, слабост.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: Това е картата, която представлява умение – умението на ръцете при занаятчията, умението на търговеца при продажбата на стоки и ловкостта на бизнесмена да ръководи своята империя. Тя показва също така, че възнаграждението може да се спечели, а възхищението – да се заслужи чрез използуването на най-различни средства. Отрицателни черти: Отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ И ЕДНО никога не си дават труд да развият своите способности и скритите им заложби обикновено остават неизползувани. Затова рядко успяват да постигнат нещо стойностно или значително. Те са изключително големи инати и никога не се вслушват в чужди съвети, независимо колко разумни и добронамерени са те. Временно влияние: Тази вибрация означава разрастване на възможностите за лична изява. Сега е моментът да мислите по-мащабно и да действувате със замах; да лансирате себе си и своите идеи, да изкачите няколко стъпала в йерархията на успеха. Побързайте, преди периодът да е изтекъл. Може би ще се наложи да работите по-усърдно, но възнаграждението, което ви очаква, ще компенсира пребогато тези усилия.

ДВОЙКА:
Значение първо:
Радост, почивка, но и трудности, и пречки, свързани с писмено известие. Обърната: Неискрена радост, дребнавост, писмено свидетелство, почерк.
Значение второ:
Неискрена радост, дребнавост, писмено свидетелство, почерк.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: ДВОЙКАТА НА МОНЕТИТЕ насочва към интересен, изпълнен с ангажименти живот, в който няма да има нито миг скука, но ще има щастие и вероятно в крайна сметка успех. Хората, които се намират под постоянното въздействие на тази карта, обикновено имат жизнерадостно отношение към живота, рядко се чувствуват потиснати задълго и като че ли съвсем успешно се справят с проблемите си. Ангажименти в рекламата, средствата за масова информация или друга дейност, свързана с пътуване, ще приляга най-добре на техния темперамент. Отрицателни черти: На отрицателните СЕДЕМДЕСЕТ им липсва постоянство. Те непрекъснато се прехвърлят от едно занимание на друго и никога не постигат дълбочина, никога не успяват да свършат това, с което са се захванали, добре или докрай. Те са непоследователни, често нагли и недисциплинирани. Временно влияние: Всякакви възможности, свързани с бизнес, както и пътуванията се намират в благоприятно за вас положение под временното влияние на тази карта. Нещо ще стимулира вашата професионална кариера – най-вероятно няколко кратковременни командировки в чужбина. Те сигурно ще се окажат много успешни, стига да се ориентирате правилно в обстановката и да играете според правилата. Ако кривнете встрани, непременно ще сбъркате. Възможно е и някакъв вид партньорство, което впоследствие ще се превърне в нова романтична връзка за вас.

АСО:
Значение първо:
Пълно задоволство, щастие, екстаз, злато, възприемчивост.
Значение второ:
Лошите страни на богатството, коварство, но и голямо богатство.
Значение трето:

Значение в КАБАЛА
Постоянно влияние: АСЪТ НА МОНЕТИТЕ сочи един живот на материална и емоционална задоволеност. Любов и сигурност са двете имена на тази карта, неща които всеки човек желае. Под това влияние вие ще можете в еднаква степен да се радвате и на двете. Отрицателни черти: Обратната страна на картата не представлява много очарователна картинка. Отрицателните ШЕСТДЕСЕТ И ДЕВЕТ са толкова алчни и ненаситни, че често се вманиачават на тема пари и власт. Те я използуват безскруполно и безогледно. Притежанието на много пари често се превръща в единствената им цел в живота – цел сама за себе си. Временно влияние: Под временното влияние на това Асо животът би трябвало да е пълен с награди за минали усилия и с възможности за щастливи случайности.

Сподели с Приятели