Сподели с Приятели

Какво е нумерология?

Науката за числата и тяхното влияние- нумерология.

Хилядолетия хората са си задавали въпроса: може ли чрез числата да се разгадае съдбата, миналото или бъдещето? Или всичко това са “бабини деветини”, чудеса от рода на гьотевата “таблица за умножение на вещиците”? Дали има някакво значение датата на раждането или буквите в името на човека? Сега ще се постараем да ви уверим, че това е така.

“Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа”. И то чрез нумерология.  С тази проста формула гръцкият учен и философ Питагор (580 – 497 до н. е.) е определил същността на своите многочислени из-следвания в местата, където са пребивавали египетските мъдреци. В своите търсения той не е бил сам. И днес от резултатите, постигнати от съвременната наука, както и от тълкованията на познавачите на древната митология е ясно, че числата се използват като кодова система за предаването на духовните истини. Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света – от най-мъничките частички до най-огромните образувания, от протона и атома до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена.

нумерология– тайната на числата

Сред народите на древните култури само посветените са знаели и свято са пазели тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на свои ученици-нумерология.
Като особена дисциплина за посветените, нумерологията или цифровата митология се явява съставна част на различни религиозни вярвания. Тя пронизва юдейското тайно учение кабала, а така също и библейските откровения на Йоан. Числото – това е духовната ос на всички видими и невидими явления.

Астрологията също се базира на този фундамент. Тя оценява съдбоносните жизнени ритми в пространствено-временната координатна система и ако претендира за познания от по-висш характер, то е, защото винаги и задължително използва като основно средство числото. В нея ние срещаме числата на хармонията и дисхармонията, числата, предизвикващи напрежение и отпускане. Те определят периодичността, те са своеобразни Мойри, определящи съдбата, дават пълна картина за характера на дадено лице. Еднаквите качества на периодичност се привличат едно с друго.

Тук се отнасят всеки тон или звук, съвършено определената по-висока духовна октава, която несъзнателно въздейства на човека. Буквите или звуковите символи, подобно на числата, съдържат в себе си “секретният код”. Ако се замислите, то непременно ще си спомните, че изменението на името ви поради встъпване в брак или други някакви причини, е довело както до изменение на вашата съдба, така и на жизнените обстоятелства.

Въпреки че нумерологията получи голяма популярност сравнително неотдавна, всъщност тя принадлежи към една от древните науки. В някаква степен самите числа образуват собствен език, който са разбирали и ползвали много първобитни племена, поддържайки по този начин връзка с езика на числата. А в древните азбуки числови значения са се приписвали на буквите.

Преди няколко века Флорънс Кампбъл, любител на древни ръкописи, слага името си като автор над своя наръчник “За числата, вибриращи с вибрациите на Вселената”. Бихме могли да си зададем въпроса дали тази наука не води началото си от вавилонските жреци.

Умножаването на цифрите нумерология на “индо-будийския триъгълник” дава сакралното число 108. Постоянната сума (34) – квадрата на Дюрер с помощта на хематрията се превръща във вездесъщата седмица (3 + 4). “Короната на магията” (21) образува тернер – тройка. Може би, в това е и цялата тайна…

След 20 столетия знаменитият Корнелиус Агрип в своя труд “Окултна философия”, излязъл през 1533 година, назовал тези числа и техните значения.

Как да изчислите кое число сте според нумерология?

Как да изчислите кое число сте?
Ако например сте родени на 9 август 1965 г., рожденото ви число ще бъде:
9+8+1+9+6+5=38=3+8=11=1+1= 2

Но ако числото ви стане на 11 или 22, не го събирайте. Това са магични числа според нумерологията.
Вие сте 2. .

Кой камък да носите според нумерологията?

ЧИСЛАТА НА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ
1 -рубин
2 – лунен камък
3 – топаз
4 – смарагд
5 – тюркоаз
6 – перли, сапфир
7 – аметист, аквамарин
8 – диамант
9 – опал
11 – платина
22 – корал или червено злато.
Как да изчислите кое число сте?

ЧИСЛОТО 1

Нумерология значение: Неговите символи са Слънцето и сабята.
1 – Бог, мъж.
1 е числото на целта, проявяващо се във формата на агресивност и амбиция. Т о е всичко, започващо с буквата “а” – първата буква на азбуката. ЕДНО е числото на планетата Слънце. То е символ на жизненост и сила, благородство и власт, на ярка изява на личността. То разгъва творческите способности на човека, помага му да се пребори с редица условности и пречки и да победи.
Единицата – това е аза (личното аз), което се изявява с твърда воля, амбиция, смелост, работоспособност и човешки добродетели.
То обаче притежава и негативна окраска – изразен във висша степен егоизъм и инат.
Едно е изворът на всички числа, начало на всичко живо. То влизат в състава на всички числа, но самото то е неделимо, на него се крепи единството на Вселената. Хората на Слънцето са родени лидери, невероятно силни личности, които никога не остават незабелязани, в сянката. Това са увличащи се, импулсивни, делови хора.
Ако човек е роден под влиянието на това число, не трябва да се затваря в собствените си усещания, да не ограничава сам себе си в собствените си възприятия, защото това е сигурен знак, че ще влезе в конфликт с обкръжаващия го свят. Тези хора винаги постигат забележителни успехи. На тях са им присъщи великодушието, гордостта, стремежът да създадат нещо ново, физическа и духовна сила, авторитет, стремеж към власт. Те са инициативни, с подчертано чувство за отговорност, справедливост и практичност.
Едно е лидерът, първият, шефът. То е преследвано от тази идея и рискува да изпадне в заблуждението, че е център на света. Понякога излъчването му е неоспоримо него е заложена дарбата да командва, поради което изисква подчинение от своето обкръжение. Неговата амбициозност, упоритост и самоувереност му предоставят възможността винаги да върви напред. Но тъй като прибързва с вземането на решенията си, може да избере една фалшива посока и вироглаво да продължи до катастрофа. То не е само вироглаво, то е и яростно. Винаги върви напред и не се обръща към изминатия път. То обаче не е съзидател. Влиятелно и могъщо, има една цел – да успее. Би могло да спечели и пари, които ще разпилее веднага, защото е прахосник. Агресивно и войнствено, нерядко му се случва да се хвърля в необмислени авантюри. Би било по-добре, ако опита силите се в някой борбен спорт, отколкото да преследва налудничавите си цели. Неспособно да признае грешките си, то е в състояние да доведе безразсъдствата си до абсурд. Изпадне ли в затруднения, става егоистично и тиранично. Би трябвало да си избере професия, която е авторитетна и изисква чувство за отговорност. Поставено в подчинено положение, става раздразнително и още по-твърдоглаво. То иска да бъде шеф. Това е ролята, която му подхожда и при която то процъфтява.
И понеже все пак е число на разума, 1 трябва да развива групови дейности или в съдружие с друг. То се разбира добре с чаровното 3, с послушното 6 и с 9, които го допълват. Но – внимание! Не се оставяйте да се превърнете в тиранин!
ПЪТ 1. Това е пътят на крайността. Изкачва се по стръмния склон, стеснявайки се до платото. Пристигнали на върха, трябва да останете там или да се хвърлите в пропастта. Този път не позволява връщане назад. Той изисква амбиция, воля и доверие.

ЧИСЛОТО 2

Нумерология значение: Символ – Везни и Луна.
2 – дявол, жена.
2 е число-антитеза, с крайности като деня и нощта. То изисква равновесие и контраст и поддържа равновесието, смесвайки позитивните и нагативните качества.
ДВЕ е числото на планетата Луна. То определя приливите и отливите на нашия успех, дарява ни с чувство за дълг.
Същевременно обаче нерядко променя нашите планове и надежди.
Това число изисква търпение и въздържание от дейност. Добре е в деня на двойката да не плануваме важни неща. В такъв ден и в такава година се препоръчва да не се вземат кардинални решения, за да не се разочароваме. Да се пазим от лъжа, фалш и загуба.
Хората, родени под знака на Луната, се отличават с емоционалност и откритост, често са надарени с художествена природа. Те леко се приспособяват към обкръжаващите ги лица и обстоятелства и достигат целите си, преодолявайки препятствията и интуитивно възползувайки се от благоприятните възможности. Понякога при тях се наблюдава спад на настроението и те несъзнателно търсят по-силен човек, който би ги подкрепил сигурно. Те са подчертани домоседи, имат афинитет към семейния живот. Верни и чувствителни, избягват рисковите ситуации. При тях е възможна промяна на жизнения ритъм. Те са интерверти, затова, макар и дружелюбни, често са затворени в своя сложен вътрешен мир, характерен с богатата си фантазия. Природата на тези хора се определя от следните свойства: чувство за отговорност, стремеж към независимост. При осъществяването на замислите си те винаги действуват дипломатично и премерено, не позволявайки на обкръжаващите да ги принуждават да вършат неща, които не искат, които не са им по душа.
2 се характеризира със своята уравновесеност. То може да бъде знак на здравето и светлината,- но също така – на бедността и смъртта. Дипломатично и великодушно, то е най-безпристрастното число. Способно да натежи ЗА и ПРОТИВ с такава яснота, че му се случва да навреди на собствената си кауза. По природа алтруистично, способно е дори да забрави интересите си. Толкова се вживява в делата на другите, че понякога става недискретно. Прекалено великодушно, понякога рискува да се намери върху плявата, да стигне до социалното дъно. Това обаче е без особено значение за него, тъй като, до известна степен, е малко мазохист. Две гребе жертвоготовно от своето удоволствие и намира удовлетворение само в критиката. Вслушайте се в неговите съвети, защото са добри и бъдете сигурни, че в случай на неприятности то няма да ви изостави. Толерантно и снизходително, ще прости всичко. Вие бихте могли да злоупотребите с него съвършено безнаказано. Благосклонно, общително, миролюбиво, с подчертано силно въображение, то същевременно е и плашливо, срамежливо, а нерядко – и мързеливо. Приема условията си за живот без протест. Приспособява се без усилия и мъка към малките ежедневни препятствия и не жадува за власт. Ако попадне на лош път, може да се превърне в мечтател, мързеливец, лунатик, а не е изключено да потърси изход в утопии. В неговите възможности е да бъде добър сътрудник, би могло да стане и дипломат. Но не трябва да се цели много високо.
2 е изключително емоционално и въпреки че е склонно да прощава, партньорите му трябва да избягват да раняват неговата чувствителност. В хармония е с хората от първия тип. То се разбира добре с 4, 7 и 8. Да внимава особено с 6 и 9 – те са емоционални като него. Пресичането му с пътищата на 6 и 9 му предвещава злополучие, а не добруване.
ПЪТ 2. Криволичи през ливадите на леките възвишения. Уравновесен и спокоен, той никога няма да се ползва с предимство.

ЧИСЛОТО 3

Нумерология значение: Тройка живее под знака на триъгълника.
Числото 3 означава устойчивост и се символизира чрез триъгълник, представящ миналото, настоящето и бъдещето. Числото обединява таланта и веселието, символизира възможността за приспособяване.
3 се характеризира със сила, настъпателност, действеност, организираност, решително преодоляване на трудностите, работоспособност. В ден, месец или година, тройката може смело да се пребори с всякакви пречки и да победи.
Това е числото на делови и съобразителни хора, отлични организатори и ръководители, смели и самоотвержени. За тях не съществува работа, която не биха могли да извършат.
Хората, родени под знака на 3, в природата си са оптимисти, положително настроени към обкръжаващите ги. Склонни са да ги надаряват с любовта си, очаквайки като ответна реакция уважението. Те отлично познават своята натура и не разпиляват силите си за дреболии. Избягват сложните ситуации и конфликти, често действат като магнит, притеглящ по особен начин към себе си хармонията и щастието. Да постигат своето им помага тяхната позитивна настроеност. Хората, родени под знака на това число, са изпълнени с чувство за отговорност и стремеж към усъвършенстване. Действайки открито, стремят се да извлекат за се¬бе си полза. Изпитват истинска страст към пътешествията и с голяма охота пътуват. Склонни са да проявяват съвършена безкористност, когато оказват помощ на нуждаещите се. При тях се наблюдава ярко изразена склонност към изкуството.
Времето – минало, настояще и бъдеще – ще играе голяма роля в живота на човека, роден под този знак. Общителен, симпатичен, убедителен и пълен с очарование, на него му се случва често да убеждава другите. Той притежава щастливата способност да се приспособява към каквато и да било ситуация, тъй като в природата му е заложена особена бързина на възприятията. Подвижен и интуитивен, този човек е и добър психолог. Каквото и да се случи, винаги избира без ни най-малко усилие най-изгодното за себе си решение. Притежава изключителния талант да се справя с всичко. Той винаги държи да се хареса изключително, което и предопределя готовността му да предприеме нещо, осигурявайки му лидерството в приятелска компания. Тъй като обича да се забавлява и шегува, да излиза и да кани гости, винаги търсят неговата компания. 3 живее изключително в настоящето, не съжалява никога за своите минали действия. Никога не мисли за своето бъдеще – както в живота, така и в любовта. Има неприятната склонност да купува на кредит и да живее над възможностите си. Опортюнист и хитрец, той знае как да хване още във въздуха добрите предложения. За нещастие нетърпелив, посреща с досада спънките в ежедневието и се отнася твърде безотговорно към задълженията си. Независим при усложненията, отхвърля всичко, което е противно на неговите разбирания. Пълен със сили и идеи, той може да се превърне в свидлив и безскрупулен самохвалко. Може да постигне изключителни успехи в професии, които изискват бързина на реакциите и интуиция – търговия, журналистика. Би могъл да стане голям адвокат, както и да преуспее в определено изкуство или спорт. Дълбоко интуитивно, 3 трябва да се освободи от емоциите си. Симпатизира си с 1, 51, 6 и 9.
ПЪТ 3 е лъкатушен, променящ се, добре построен и утъпкан. Той изключва пречките, адаптира се към терена. Но същевременно изисква изобретателност и гъвкавост.

ЧИСЛОТО 4

Символизирано от карето и влиянието на Сатурн.
Нумерология значение: Четири са сезоните в годината; четири са седмиците в месеца; четири са посоките на света; четирима са евангелистите; четири на брой са и ъглите в дома ни и т. н. С една дума, числото 4 е символ на универсална устойчивост и стабилност. Неговата надеждност се представя като квадрат – страните на космоса, времената на годината и елементите огън, земя, въздух и вода. Това е най-примитивното число.
Четири означава още: духовно издигане, трудности, съграждане, физическа крехкост, която може никога да не се прояви, но трябва да не се злоупотребява със здравето, да не се рискува с него, за да не получим удари и да се разболеем. Особено чувствителна е нервната система.
Запомнете: жизнените сили трябва да се щадят!!!
Хората, родени под знака на четворката, са своенравни и упорити, хора, които никога не живеят по общоприетите правила, а вървят по свой собствен път. Те се стремят към социални реформи, при което се опитват да отхвърлят миналото. Това са дълбо-кохумании, вътрешно независими индивиди с нестандартно мислене и постъпки. Те се стремят да спечелят колкото се може повече приятели, проявяват интерес към духовния живот, обичат природата и се възхищават от нея. И макар че на пръв поглед хората на Сатурн да се отличават със затвореност и независимост, те не са затворени и самотни. Напротив – обичат компаниите. Дори и след разтрогването на брака си, продължават да поддържат приятелски отношения с бившия си партньор. Хората от този тип са подвижни, изключително добросъвестни в труда, енергични и паметливи, притежават отлични организаторски способности. 4 е числото на чудесната здравина. Право, честно и лоялно, във всичко може да се разчита на него. Но това не е весел компаньон. То не е създадено, за да се забавлява. 4 гледа на живота твърде сериозно и не се шегува с буржоазния морал. Традиционалист, обича фамилния живот и приема неговите отговорности и задължения. Привързано към семейните и обществените си задължения, то ще бъде вярно. Консервативният му ум обаче няма да приема новите идеи, преди да ги е изучило детайлно. Чувствително към почестите, ще ухажва мечтите си за символични титли. Ще бъде винаги щастливо, ако го наричате “учителю”. Здравото му чувство ще му помага да избягва клопките и в същото време ще му пречи да върви напред. Обича стабилността и сигурността.
Понеже притежава тенденцията да се самонавива, то би могло да се превърне в символ на бедността и поражението. 4 може да се прикрива зад безобразията и бедността на духа и да се превърне в назадничава личност. То е винаги малко свенливо и понякога предизвиква усложнения при големи нещастия. С бавни реакции и слабо надарено то трябва да работи, за да успее. Може да се утвърди при всички професии, които изискват точност, методичност и наблюдения.
Число на разума, 4 трябва винаги да прави отстъпки. Разбира се с 2, 7 и 8. Хармонични са отношенията му с хората от първи тип.
ПЪТ 4 е национален път без истории. Много жълти светлини и ограничения на скоростта. Път на сериозните хора, той не крие нито рискове, нито изненади.

ЧИСЛОТО 5

Символ. Меркурий и авантюризъм.
Нумерология значение: Пет са листенцата на розата; пет са чувствата; нервната енергия и сексуалността също се определят по пет основни показатели. Пентограмата е звезда на микрокосмоса.
Числото 5 символизира риска, достигайки своя краен резултат чрез пътешествията и експеримента. В него отсъства стабилността, което, от една страна, може да доведе до неувереност, но от друга – това число е най-щастливото и най-предсказуемото.
Числото 5 символизира новото, промяната, движението, тясната връзка с природата, пътуванията. Казано с една дума – пет е символ на промяната във всички области на живота.
Хората от този тип притежават във висша степен жив и гъвкав ум. Те във всичко проявяват инициатива, във всяко нещо са способни да открият рационалното зърно, често се опитват да из-пробват силите си в редки професии. Чужда им е затъпяващата рутина. Всичко в техните ръце кипи, те са стремителни, бързореагиращи, работни. Способни са не само да правят правилни изводи, но и изразяването на мислите за тях е от особено значение. Обладани са от жаждата за знания, което ги прави критични към околните. И макар че са находчиви, нерядко изпадат в униние от някои неудачи. Тези хора са обичани и популярни в обществото, но не се отличават с особена пестеливост. Те приличат на децата по своето ненаситно любопитство към всички проявления на живота. Обаятелни са и никога не губят своята ярка индивидуалност. Намират общ език със себеподобните си, но всъщност привикват да живеят с останалите типове твърде задоволително.
5 обича перипетиите, промените, опитите и риска. То има право, защото притежава скандален шанс. Неговата авантюристична природа го предразполага към големи действия и нови идеи. Това е един революционер, който живее под знака на Юпитер и на един четиримачтов кораб. 5 няма да пропусне никаква възможност за пътуване. То се чувства навсякъде като у дома си и е надарено да учи езици. При неприятности ще предпочете винаги усложненията, дори ако са драматични, непредвидени и опасни.
Има вкус към риска. Независимо, активно и конкретно, то е рядко интелигентно и предпочита да опознае нещата чрез живота, а не от книгите. Има много приятели и може да направи много за тях. Колкото до него, не се вслушва никога в съветите им, което му струва много неприятности. Ежедневният живот не го задоволява – то се отегчава. Никога няма да се поколебае да промени живота си, да скъса с миналото, да поеме нова посока. Не го плаши да започне от нулата. Където и да се намира, може да разчита на своя шанс. То има шанс! Но е непредпазливо и е подложено на риска да бъде излъгано. Може да стане избухливо, променливо и безскрупулно и да се превърне в опасност за близките си. Ще има успех във всички професии, които изискват риск. Едновременно с това може да се превърне и в ловък спекулант.

Интуитивно, 5 трябва да умее да балансира със страстите си. Ще се разбира добре с 1, 3, 6 и 9. Ако вие сте свързан с 5, изгонете привичките си от вашия живот и внимавайте да не го направите спокойно, защото рискувате да го загубите. То обича да живее в известно неспокойствие. ПЪТ 5 е стръмен, минава покрай пропасти и долове и е осеян с клопки. Не може да ви отегчи, защото е пълен с изненади. Той е също така път на шанса, на върхове и падения, на топло и студено.

ЧИСЛОТО 6


Нумерология значение: Символизирано от шестте цвята на дъгата, на баланса и хармонията.
По правилата на сборуването 6 = 1 +2 + 3, където 1 означава мъж, 2 – жена и 3 – любовен триъгълник. За жените, родени под знака на шестицата, това е синоним на майката в семейството, на добра стопанка с присъщите й качества – склонност към топлота, уют и трудолюбие. За мъжете шестицата означава завършеният от висшите сили универсален мъж. Хексаграмата е знак на макрокосмоса, звезда на магията и кабалата.
6 е символ на надеждността. Това е идеалното число, което се дели както на четното число 2, така и на нечетното 3, обединявайки по този начин елементите на всяко от тях.
6 е числото на планетата на любовта и на всички видове изкуства.
То символизира богата душевност и вътрешна красота, изключителна нежност и топлота, болезнена чувствителност и лесна ранимост от грубостите и ниските постъпки в живота. То е израз на изтънчения вкус към всичко прекрасно, на влечението към спорта, музиката и литературата. Символ е и на любовта, приятелството и радостта на творческата изява.
Хората от този тип излъчват чувствителност, те всички (без изключение) са обичани. Тяхното очарование им помага да преодолеят подводните рифове на живота. Тъй като всичко постигат с невероятна лекота, трябва да боравят особено внимателно с парите, защото в противен случай рискуват да понесат големи загуби. По някакъв странен начин обаче те винаги имат достатъчно средства. Често влизат в брачен съюз със състоятелен партньор. Обичат всичко прекрасно и се отличават с весел нрав. Често външно са много привлекателни хора, макар че това понякога ги пра-ви високомерни. Те са винаги в крак с времето, предприемчиви и общителни са, притежават артистични способности. Работят с особен успех в онези сфери, където е необходимо да се общува с хората. Родените под знака на това число са изключително справедливи. Способни са чрез трудолюбието си да достигнат каквато и да било цел, но предпочитанието им в повечето случаи е да се потопят в морето от житейски радости.
6 е атракция, хармония, зависимост. То обича това, което е хубаво, но е чувствително, сантиментално, алтруистично и съвсем малко, наивно. Обича децата, птиците, природата, цветята, полето и животните. Весело, любезно и приятно, то е винаги искрено, дори когато променя възгледите си. 6 има нужда от преживявания, от нежност. То може да бъде забелязано и не се отрича от почестите. Лакомо е за благотворителни жестове. Презира “историите” и въпреки че е обкръжено от многобройни приятели, успява да възцари между тях любов и съгласие. Притежава дарбата на помирител. Умее да посреща гости и домът му е мебелиран с вкус. Изискано е. За нещастие, колебливо и поддаващо се на влияние, то винаги дава право на последния, който е ПЪТ 6 е осеян с кръстове, кабалистични знаци и предсказания. Вие трябва да си ги обясните. Той пресича непроходими гори, но ще бъде жалониран с посредничеството на благоприятни знаци.

ЧИСЛОТО 7

Нумерология значение: СЕДМИЦА – одухотворение, вертикална връзка, практически духовен учител; период на вертикално разгръщане, характеристика на духовното измерение; висш смисъл, преобразяване.
Седмицата символизира излизането на следващото (трето) ниво на изява на Абсолюта. Ако второто равнище означава материализация в най-плътните форми и тяхното оживяване, то третото е одухотворение, тоест непосредствена връзка с по-висшите планове в Космоса. Седмицата символизира канал във финия план. Тя също така представлява периода на вертикално разгръщане на Космоса или основната характеристика на духовното (вертикалното) измерение. 7-те цвята на дъгата и 7-те основни музикални тона символизират периода, който е характерен при повишена честота на енергийните колебания. По аналогичен начин духовното развитие на човека става по седемте чакри (вж. Приложение 1), във вибрацията на всяка от които има 7 характерни обертона – плановете на дадена чакра, а във всеки от тези 7 плана може да се разграничат на свой ред още 7 подплана. Духовното ниво на човека се определя от неговата основна честота (на чакрата), определена от нейният план и съответните му подпланове – т.е, тризначно седмично число. При това практическият духовен учител може да бъде човек, чиято чакра е едно ниво по-нагоре – тогава между тях ще има взаимно разбиране, основано на тъждеството на обертоновете. Например за човек от нивото на манипура-анахата (план) – муладхара (под-план), естествен учител би бил човек (или вибрация) от ниво анахата-анахата-муладхара. На ниско ниво седмицата може да символизира черен духовен учител, който изкушава другия да слезе на долен план или една чакра по-надолу.
7 = 6 + 1- седмицата означава преодоляване на материалната ограниченост на шестицата, а именно непосредствено включване на духовния канал – енергия, идваща директно от по-високо стоящия фин план.
7 = 5 + 2- поляризацията, възникваща в живота на материалните форми, се оказва способна да създаде непосредствен вертикален канал.
7 = 4 + 3- хармонизацията на строгата форма става чрез включване на канал за връзка с предходния план, което е духовно оправдание за дисхармонията на четворката.
7 = 3+ 4- материализацията на хармонично устойчива идея води до създаването на одухотворена форма.
7 = 2 + 5- материалното оживяване на непримиримия антагонизъм го извежда на нивото на връзка с духовно висш план, смекчава го и го изпълва с висш смисъл.
7 = 1 + 6- Абсолютът, оформяйки се в жизнена форма, й дава допълнителен духовен канал.
Седмицата не е съвсем от този свят. Тя свети с духовна светлина, но не потиска и съвсем не е догматична – тя не отрича земната реалност, а осветява нейната фина природа и дава усещане за висшия й смисъл: в нейно присъствие по-често се случва (предимно чрез медитация) преобразяване на рутината.

ЧИСЛОТО 8
Символ – четирите равносметки, които момее да замести в наши дни един калкулатор.
Нумерология значение: Осем е двойният хептенер (двойна четворка); символ на единството между силите и средствата. Това е числото на друидизма, смекчаващо чрез единството на противоположните качества глупавото влияние на четворката върху човешката съдба.
Това е числото на материалния успех. То означава надеждност, доведена до съвършенство, тъй като е представена от двоен квадрат. Разделено на 2, то има равни части (4 + 4). Ако още веднъж го разделим, получените части също ще бъдат равни – 2, 2, 2, – показвайки четирикратно равновесие. Числото 8 има своя девиз: “без покрив над главата и без хляб на софрата никога няма да останем”, но за всичко останало трябва жестоко да се бори, да се труди, да преодолява препятствията по пътя към целта си.
Числото 8 носи победа – предимно в сферата на материалното. Нерядко – след упорита борба.
Хората на 8 са възприемчиви, но често не срещат разбиране от околните и страдат от самота. Те скриват жаждата си за душевна близост и топлота под маската на външната студенина и отчужденост. Не обичат нищо повърхностно и ефимерно. Обичат реда и материалната обезпеченост. Всичко постигат с много труд, със собствените си сили. Техният начин на живот се отличава с постоянство и често, особено когато вече са близо до старостта, достигат материална обезпеченост. За хората от този тип са характерни упоритостта и трезвият поглед върху нещата от живота. Те високо почитат правилата и законите. Това са хора прагматични, благоразумни във всичко, внимателни, педантични и методични, много трудолюбиви и настойчиви в постигането на своите замисли и цели. Рядко се оказват в подчинено положение.
В своя живот хората от този тип преследват повече материалното благополучие – те трябва да бъдат сигурни в утрешния ден. Склонни са към меланхолия. На тях винаги може да се разчита, тъй като са способни на абсолютна вярност. Това е 8, числото на материалния успех. То е делово и ловко, практично и хитро. Не мечтае никога и малко размишлява. Предпочита действието. Нищо не би могло да се противопостави на неговия успех – в състояние е да разбива преградите, които не може да прескочи. Силно, солидно, бликащо от здраве, 8 знае как да си намери приятели. Успехът му е обещан. Обича комфорта и не се спира пред нищо. С учудваща активност може да се занимава с различни дейности. Подпомогнато е от необикновена памет и устойчивост пред всички изпитания. При него няма място за химери. При това то реализира своите проекти и ги вижда в перспектива. Тъй като изисква много от своето обкръжение, му се случва да бъде излъгано от своите подчинени, съдружници и хора, с които разделя живота си. В отговор на това често е обкръжено от група паразити, които живеят на негови разноски и прекарват в царски гуляи. То има своята малка мафия по подобие на обикновените гангстери. Подобно на тях, понякога може да стане безскрупулно. 8 е сигурно в своя материален успех в бизнеса и политиката. Каквото и да се случи, то ще натрупа пари. Но би могло да свърши и в затвора.
Знак на разума, числото 8 ще се разбира добре с 2, което ще му донесе своята уравновесеност, с 4, което ще му даде сигурност и с 7, което няма да страда никога от самотност…
ПЪТ 8 ще бъде широк и функционален. Трябва да бъдете ловък, заинтригуващ и действен. Богатството ще ви възнагради.

ЧИСЛОТО 9


Нумерология значение: Символизира простора на морето.
Това е числото на пълното съвършенство. Девятката обхваща всичко, тъй като съдържа в себе си всички цифри от 1 до 9. Това е числото на посвещаването в тайнството, пътят от смъртта към прераждането, тъй като символизира пълния кръг – 360 (3 + 6 + 0 = 9).
9 е символът на всеобщия успех, най-голямото от всички елементарни числа. То обединява чертите на цяла група, което го прави контролиращ фактор, ако е развито в пълна степен. Като трикратно число 3, числото 9 превръща устойчивостта в стремеж.
Числото 9 – това е краят на 9-цифровия цикъл. Това е жътвата – богата или бедна в зависимост от това как сме действали през предишните 9 дни, месеци или години.
Това е времето, когато трябва да приключим с всичко, което подлежи на приключване, за да не влезем в новия цикъл с недовършени неща и неуредени отношения.
Хората, родени под знака на 9, са готови да завоюват всичко със свои сили. Те не ще приемат никакви възражения, а само ще се съпротивляват срещу несъгласните с тях. Притежават мъжество и силна воля и, благодарение на тези си качества, достигат до бляскав успех. Твърде отрицателно се отразява на тяхната дейност експанзивността. Те често не премерват правилно силите си, не ги разпределят рационално. В любовта и партньорството въобще при тях често възникват проблеми, причинени от неимоверното им себелюбие. Надарени с добри организаторски качества, те категорично не понасят подчиненото положение. Ако целенасочено използваха своите сили и способности, то биха могли да достигнат до грандиозни успехи. И така – отличават се с голяма инициативност и предприемчивост, енергичност и увереност в собствените сили. Тези лидери по натура разчитат изцяло на себе си, но същевременно не си позволяват да надминат себе си. Понякога са твърде безпощадни и безцеремонни, притежават изключителна сила на волята.
9 притежава силата на властта. Благодарение на своя магнетизъм, може да има универсално излъчване. Ако вие сте 9, може би сте гений. Или във всеки случай във вас е концентрирана една силна личност, голяма интелигентност и неограничена творческа енергия, която е способна да направи много неща. Вие можете да си пожелаете всичко, да се надявате на всичко, да предприемете всичко. Но вие винаги ще искате повече от това, защото сте амбициозен. Честно и едновременно с това почитано, добро, великодушно и алтруистично, мъдростта на 9 го държи винаги под закрила от усложненията, които може да предизвика неговото могъщество. Но му се случва да бъде и безскрупулно, арогантно и заето със себе си. Ако не изпадне в самовъзхищение и съумее да приема и таланта на другите, отредени са му успехи по избрания път на изкуството или науката, индустрията или търговията. Магнетизмът на 9 му дава дарбата на влияние върху другите, с което може да си служи безнаказано. Възхищават му се, благоговеят пред него, приписват му някои качества, които то невинаги притежава.
Число на емоциите, 9 не може да постигне никога разбирателство. Нека избягва емоционалното 2. Колкото до 6, въпреки че също е емоционално, духът му на подчинение и гъвкавост ще се харесат на 9. То ще си симпатизира с 1, ще бъде очаровано от 3 и ще стане съучастник на 5.
ПЪТ 9 е привилегирован. Нищо не го спира. Винаги има предимство. От всички страни го обгражда поле, небе, море, безкрайност. Това е пътят на всички успехи.

ЧИСЛОТО 11

Символ – Везни и Луна.
Нумерология значение: ЕДИНАДЕСЕТ – първо излизане в открития космос, грубо прогресорство, вестители, трансцедентални жизнени проблеми; енергетичен и етичен шок; човешки жертвоприношения.
Четвъртото ниво на изява на духа – числата от 11 до 15 – е излизане в открития космос, тоест в областта, където диханието на финия план се усеща силно и не медитативно, а непосредствено: битийно, екзистенциално.
Единадесет символизира излизането в открития космос без скафандър, тоест директното включване на вибрациите на финия план към неподготвения плътен.
Това е шок, към който можеш да се адаптираш само преминавайки на следващото ниво (тоест в дузината) към фината хармония, проявена на плътен план. Приложено към земното човечество и към отделния човек, единадесет може да означава среща с по-развита цивилизация или нейното директно влияние върху съдбата му, но много по-често – в голяма степен – скрито от съзнанието на човека прогресорство, когато той живее по индивидуална програма, много различна от основната карма на човечеството и ръководена от висшия извънземен егрегор. Психологически и в голяма степен енергетически такива хора на земята се чувстват като пришълци в свят, който им е чужд, техните про¬блеми са неразрешими, а болестите – неизлечими на нивото на земните вибрации. На ниско ниво това може би е идеалната психическа ненормалност, съпроводена от различни видове халюцинации – резултат от несъответствието между естествените за човека фини енергии и грубите земни вибрации. На високо ниво единадесет може да даде особена гениалност, идеи и методи, които впоследствие ще доведат до големи промени за човечеството, но така или иначе да намери себе си в живота за такъв човек е практически невъзможно.
Неговата са¬мота и противоречията му с останалите се символизират от двете единици, съставящи 11.
Единадесет винаги означава екзистенциални проблеми на даденото равнище и включва взаимодействие между неговата етика и тази на финия план, което води до възникване на трансцедентни (на нивото на единадесет) проблеми за плътния план.
Често пъти, а на ниско ниво – по правило, единадесет означава немотивирани от етиката на плътния план, взети изолирано, дисхармонични ефекти. Например детски мъчения и сирачество, осакатени от съдбата невинни, мъчителна агония или, издигайки се по-нагоре, такива странни изкривявания като хермафродитство и хомосексуализъм, а също и безчислени психични отклонения, общата причина за които е невъзможността на човека да адаптира своята, пресметната за по-фина енергетика и външни условия същност към земните обстоятелства. Всички те са нещастни – потенциални прогресори, и могат да намерят мястото си в живота и избавление от страданията само в осъзнато безлично служене на земното човечество и на Земята – всеки по своя уникален начин, но най-често в качеството на вестител.
11= 10 + 1 – излизането извън уютните рамки на духа, който се самоосъзнава, но се ограничава единствено с това, може да роди неприятни изненади и цялостно преустройство.
11 = 9 + 2- силната поляризация на външно хармоничната квазидуховна структура води до включване на катострофален по сила космически канал. Революция. 11 = 1+ 10 – човечеството, усвоявайки идеите на Абсолюта, открива празнините в своята етика.
Странно е, но единадесет не се вписва в никакви социални рамки; числото може да предизвика социа¬лен шок. Като характерно защитно средство около него пада глухата стена на мълчанието, която освен всичко друго показва и социално-интелектуалната безизходи¬ца на екзистенциалната трансцедентност – например: какво да прави човечеството с раждащите се уроди и как ще живеят те, когато пораснат?

ЧИСЛОТО 22

Символ – Везни и Луна.
ДВАДЕСЕТ И ДВЕ – видима поляризация на финия план, добро и зло като световни начала, „светът” и acкезатa, cкит, изкушение, „пoхoттa на живота”.
Нумерология значение:. Двадесет и две открива шестото ниво на проява на духа, където плътният план осъзнава своята карма, постепенно материализираща се пред него по различни начини.
Двадесет и две (= 11 х 2) символизира плътния план, който се възприема като арена на борбата между две активни противоположни начала – доброто и злото, или еволюционното и инволюционното, всяко от които има фин произход. Човекът на двадесет и две е светец, за чиято душа се води активна битка между ангелите и дявола, която човекът отчетливо усеща и се включва съзнателно. При това той вижда фините сили със същата яснота, с която възприема и материалния свят – при което първите за него притежават отчетлива поляризация (това е от Бога, онова – от Сатаната). Понякога наистина дяволът се опитва да се престори на невинна овчица, но доста бързо се оказва, че тя има твърде масивни копита, неестествено дълга опашка и откровено приспособени за месоядство зъби. Човекът на двадесет и две притежава много силен и устойчив канал към финия план и съответно власт над плътната реалност, и неговите видения по никакъв начин не са илюзорни, макар в зависимост от културното му ниво (и религиозна принадлежност) те да могат да имат повече или по-малко антропоморфен облик. Главната съблазън тук се състои именно в самата идея за поляризация на финия свят, която приема твърде определено-отчетливи форми, тоест антагонизмът между Бога и Сатаната е прекалено откровен; ала това се преодолява едва на нивото на двадесет и три, когато кармата на плътния план се изявява като откровение. А докато тази съблазън не е преодоляна, се провежда насилствена поляризация на плътния план и просветление на неговите неподготвени за това фрагменти („Ти си изчадие на дявола и сега ще ти счупя рогата, а ти произхождаш от Бога и от утре да си светец, защото иначе лошо ти се пише!”). Така самият човек се хвърля ту в открито сражение с дявола (който, напомням, за него е повече от реален и най-често побеждава – със сила, с хитрост или със светска съблазън), ту в бездната на самоунижението (с подсъзнателно изтласкана горделивост) и несъответстващ на нивото му аскетизъм със силен елемент на самоизмама и потискане на неизживени плътски въжделения.
В двадесет и две кармата на плътния план за първи път се заявява толкова откровено недвусмислено – така че човекът постоянно и реално се чувства като играчка на съдбата, но засега не е по силите му да я постигне, и постоянно приписва своите злощастия на козните на дявола. Ала не бива да съдим постъпките му със стандартната етика на плътния план – човекът на двадесет и две излиза далеч отвъд пределите му и от позицията на по-ниски нива вникването в силата и характера на неговите изкушения и съмнения е невъзможно.
22 = 21 + 1 – човекът на двадесет и две в много отношения е противоположност на приспособения към плътния план странник на двадесет и едно. Тук, обратно, върви практически пълно отрицание на духовността на плътния план, на „света”, акцентира се върху неговите потребителски и принизителски начала, характерен е и стремежът за отделяне на агънцата от козле-тата и отвеждането на духовността в скита, като „светът”, пълен със съблазни, бива оставен да погива в тях подобно на Содом и Гомор.
22 = 10 + 12 – излизането на човека в плана на космическата хармония оголва всевъзможните му несъвършенства и превръща неговите „светски” при-вързаности и земната му ограниченост в източник .на най-силни вътрешни конфликти.
Двадесет и.две е активно, енергично, противоречиво вътрешно и външно, около него припламват светли зарева и мирише на дим и сяра. То силно привлича хората с нерешени проблеми и отблъсква хармонично устроените. Числото няма да донесе щастие, най-вероятно и яснота, но може да привлече ураган, който да ви избута от мъртвата точка; а накъде, това зависи от вас.

Сподели с Приятели