Как да използваме мантрите

Сподели с Приятели

Мантра

1. (Хиндуизъм и будизъм) дума или звук, които се смята, че притежава специална духовна сила:

Личната мантра се повтаря многократно като средство за подпомагане на медитация или молитва.

2. Дума, фраза или звук (като нас), която често се повтаря, и които понякога изразява убеждението:

Мантрите се използват при медитация. Тя може да бъде дума или фраза, която означава нещо специално за вас. Може да бъде използвана за духовност, или за самостоятелно усъвършенстване. Да приемем, че да искате да загубите тегло, тогава може да повтаряте фразата “Аз съм слаб”. Но ако го използвате за духовност там толкова много велики мантри, които могат да бъдат използвани за да се просвещава “Аз-ът”. Най-добре знаем мантрата “Ом”, което означава божественото, който се проявява при всички е това. Това е началото и краят. Мантрите са натоварени с вибрациите. Пеене им помага да се постигне променено състояние на съзнанието. В такова състояние се смята за възможно да се възприемат истинската природа на ума, единството на ум с ум. Правилното произношение е изключително важно.

Основният ключ тук е по време на медитация да повторя мантрата отново и отново. Виманието трябва да е насочено към източника на звук, напълно да ангажира съзнанието. Това е Tapas (покаяние). Така практиката на мантра повторение е нещо повече от предложение, малко съвети или идея. То е средство да се свържем с нашата личност.

Вяра е онова, което създава ефект на мантрите. Увеличаването на скоростта на пеене увеличава и скоростта на ум, пулса и дишането. Ритъма на цикъл на мантрата също влияе върху емоциите.

Това са само няколко от многото мантри, които могат да бъдат използвани в медитацията:

“Ом”

“Аз съм ”

„Ом мамни Пудме Хум”

“Прекланям към светлината ”

“Аз съм едно с Бога”

“I am a being of Light and I rid my being of all negativity” “Аз съм като на леки и аз си се отървем от всички негативност”

“I am getting thinner each and everyday” “Аз съм се тънко всеки и ежедневни”

“I am the essence of God himself for we are one in the same “Аз съм същността на Бог само защото ние сме едно в една и съща “” “”

“We are the universe for we are God” “Ние сме във вселената, защото Бог”

Сега, можете да си направите собствен списък.

Сподели с Приятели