Даоски упражнения за сексуалност

Сподели с Приятели

Коремно дишане

Седнете на стол. Гърбът е изправен. Стъпалата стабилно са стъпили на пода на широчината на раменете. Сложете ръцете си на пъпа и отпуснете раменете. Вдишайте през носа и почувствайте как долната част на корема се разширява в областта на пъпа и се изпъчва напред. Диафрагмата също се придвижва надолу. Гръдния кош продължава да е отпуснат. Издишайте със същата сила и приберете долната част на корема – сякаш се опитвате максимално да приближите пъпа към гърба. Повторете упражнението 18-36 пъти.

Коремен смях

Коремният смях е смях от сърце, при който целият корем се тресе. Той напълно може да замести коремното дишане. Това страхотно упражнение ще ви изпълни с енергия, която след това можете да пренасочите към различни части на тялото си. Така не само ще подобрите здравето си, но и ще достигнете до по-силен оргазъм.
Седнете на стол – гърбът ви е изправен, а стъпалата ви са разположени върху пода на широчината на раменете. Сложете ръце върху корема и започнете да се смеете, така че смехът ви да излиза от корема. Почувствайте как вибрира коремът ви. Смейте се в продължение на три минути три пъти дневно.

Броене до сто

Бавно вдишайте, като разширявате стомаха, а след това – бавно издишайте, така че коремът ви да стане плосък. Започнете да броите от едно до сто, като мислите само за дишането. Ако се разсеете и объркате броенето, започнете отначало. Изпълнявайте упражненията два пъти дневно дотогава, докато не успеете без усилие да преброите до сто.

Подобряване на концентрацията

Това упражнение почти повтаря коремното дишане, което преди малко усвоихте. Разликата е в това, че сега трябва да броите дихателните цикли (вдишване – издишване), без да давате възможност на съзнанието да се отвлича. Ако това стане, започнете броенето отначало.

Прекъсване на уринирането (за мъже)

Прекъсването на уринирането е първият контрол над тялото, което усвоявате още као дете. Сега умението ви да контролирате отделянето на урината ще ви помогне да се научите да натрупате сексуална енергия и да контролирате еякулацията. Когато сте съвсем близо до уринирането, застанете на пръсти и се опрете с ръце на стената, ако е необходимо. Вдишайте дълбоко, а след това бавно издишайте и силно изтласкайте урината, като стиснете зъби и повдигнете нагоре перинеума. След това издишайте и стегнете мускулите на таза, за да спрете уринирането. Издишайте отново и започнете да уринирате. Повтаряйте това от 3 до 6 пъти или докато сруята не спре.

Прекъсване на уринирането (за жени)

Вдишайте дълбоко, а след това енергично издишайте, като едновременно с това изтласквате урината. Вдишайте и напрегнете лонно – опашния, или рс – мускул, като прекъснете протока на урина. Мускулите на корема и краката трябва да са отпуснати. Повторете неколкократно тези действия, докато уринирането не завърши.

Трениране на рс – мускула (за мъже)

Вдишайте дълбоко и се концентрирайте върху простатата, перинеума и ануса. При издишване напрегнете лонно – опашния мускул, разположен около простатата и ануса, като заедно с това напрягате и мускулите около очите и устата. Повторете упражнението 9-36 пъти, като стягате мускулите по време на издишването и ги отпускате по време на вдишването.

Трениране на рс – мускула (за жени)

Вдишайте и си концентрирайте върху влагалището. Издишвайки, напрегнете лонно – опашния мускул и мускулите около очите и устата. Вдишайте и се отпуснете, като отпуснете лонно – опашния мускул и мускулите около очите и устата. Повторете този цикъл 9-36 пъти като напрягате мускулите при издишването и ги отпускате при вдишването.

Забележка. Най- лесният начин да определите местоположението на лонно – опашния мускул е като по време на уринирането напрегнете мускулите на таза и прекъснете притока на урина. Мскулите на корема и краката трябва да са отпуснати. Опитайте се да разграничите лонно – опашния мускул сред множеството други. Ако той е достатъчно развит, с лекота ще ви се отдаде да прекъснете уринирането, а след това отново да го възобновите. Това обаче съвсем не означава, че не трябва да го тренирате. С помощта на упражненията, ще можете да изпитате по- голямо удоволствие от секса, ще подобрите здравето си и ще предотвратите (отстраните) евентуални болести на пикочния мехур. Ако продъжавате да отделяте капки урина, това означава, че лоно – опашния ви мускул е слаб. Това не трябва да ви безпокои, тъй като по време на тренировките той много бързо ще укрепне. В началото, при прекъсване на уринирането, е възможно да изпитвате остра болка. Това е нормално явление, което, в случай че нямате инфекция, ще изчезне в течение на няколко седмици. Ако съществува инфекция, не трябва да практикувате упражнението, докато не ви прегледа лекар, който да отстрани проблема.

Сподели с Приятели