Какво е рейки?

Сподели с Приятели

Рейки е японска форма на лечение, която става все по- разпространена по целия свят. Това, което прави лечението на рейките уникално е това, че те включват елементи от всякакви видове алтернативни лечения, духовни лечения, лечения с кристали, балансиране на чакрите, медитации, ароматерапии, природолечение и хомеопатия.

Рейките смесват енергията си с тази на пациента за да засилят способността на тялото да усили своето естествено здраве чрез балансиране на енергията. Рейките използват специфични технологии за да задържат и балансират естествената природна сила в тялото. Това е естествана енергийна система на лечение, която се спира на всички нива : тяло, ум и дух.

Рейки е японска дума представляваща енергията на вселената, на заобикалящата ни енергия. Частицата „рей” означава „свободно преминаване” или „свръхестествен дух”, а „ки” означава „жизнена сила” или „всеобхватна енергия”.

Какво представляват рейките?

Те не харесват лекуващите терапии основани на предпоставки на човешкото енергийно поле, те се опитват да върнат порядъка в тялото, чиято жизнена енергия е станала неуравновесена.

Енергията на рейките има няколко основни ефекта : носи дълбоко успокоение, унищожава пречките на енергията, прочиства цялото тяло, вкарва нова жизненост под формата на лечебна енергия и повишава вибрационните честоти на тялото.

Полагането на ръцете при лечението на рейките се използа също така и в духовното изцеление. Има лека разлика. При духовно лечение, човек със силна енергия поставя ръцете си над опроделена част от тялото на получателя, за да освободи енергията вътре в него. Така че, единственият който изпраща енергия е лечителят. Има няколко позиции, в които лекуващият е в контакт с пациента. Повечето рейки не включват действително докосване. Те държат ръцете си на разстояние от няколко сантиметра от тялото на пациента и манипулират енергийното поле от тази позиция.

История на рейките

Вярва се, че рейките идват от Тибет преди няколко хиляди години. Пророк от Ориента изучавал енергиите и развил система от звуци и символи на световно енергийно лечение. Различни системи за изцеление, което преминавало през много различни култури, произлезли от тази единствена система.

Д-р Микао Усуи, японски християнски възпитател в Киото, Япония, преоткрил коренованата система от средата до края на 1800 година. Той започва обширно двадесет и една годишно проучване за лечебните явления на най- големите духовни лидери в историята. Той също така изучава древните сутри (будистките учения, написани на санскрит). Той открива древни звуци и символи, които са свързани директно с човешкото тяло и нервната система и активират жизнената енергия за изцеление.

Усуи направил метафизичен опит и бил упълномощен да използва тези звуци и символи за да лекува. Той нарекъл тази форма на лечение Рейки и го е преподавал в Япония до смъртта си около 1893 година.

Традицията применала през няколко гросмайстори на рейки като д-р Чуйжиро Хиаши, Хауайо Таката и Филис Лей Фурумото. Има много форми на рейки, които се практикуват на днешно време. Двете основни са : „Система на Усуи на природното изцеление” и „Сияйна техника”.

Системата на Усуи на природното изцеление балансира и засилва енергията на тялото, повишава способността му да оздравее.
Рейки е полезно, както при лечението на сериозни болести, така и при други болести. Например : спортни травми, порязвания, вътрешни болести, емоционални нарушения, както и заболявания свързани със стреса.

Енергията на рейките

Енергията не рейките се смята за най- ефективна, с максимални вибрации. Смятя се, че има почти божествено качество и включва всичко в един свят, където проблемите и безпорядъкът са смятани за вид изолация от света. При рейките няма позитивна или отрицателна енергия, те просто позволяват енергията, която предават от тях да бъде с полезен ефект.
Тези, които използват често рейки признават, че са по- весели, жизнени и тяхната собствена енергия е засилена- все едно тяхната батерия е напълно заредена. Предишните противоречия вътре в човека са напълно разбити. Тъй като това подобряване развива, естествените поцеси на подновяване и отстраняване на токсините, в крайна сметка това отваря талялото към енергията на живота.

Сподели с Приятели