Страхът определя какъв сте

Сподели с Приятели

Енеграми или тест за характера Ви

Разгадайте вашия характер, чрез този бърз тест. Отпуснете се и преценете кой е най-големият Ви страх:

Несъвършенството
Самотата
Провалът
Баналността
Обсебването
Предателството
Страданието
Слабостта
Конфликтът

Провалът

Вие сте борец.

Работата и действието захранват живота Ви. Вие сте неуморими и незадоволими. Организация, предвиждане, създаване- това са Вашите качества. Трудно понасяте спокойствието. Оптимист по душа, за Вас няма проблеми или решения. Много сте адаптивни. Вие се идентифицирате с действията си, не с това което сте.

Мотивация- да се отличите с делата си. Положителна тенденция- автентичност. Отрицателна тенденция- лъжите.

Защитни механизми- играете социални роли.

Вие и другите- Стараете се да Ви харесат. Не е лошо да помислите за вътрешния си мир и да медитирате. Обърнете внимание на чувствата си.

Обсебването

Вие сте наблюдател.

Доброволно се дистанцирате от околните. Чувствате се добре да гледате и слушате отстрани. Не обичате вниманието. Но обичате да разбирате всичко и да се учите. В кризистни ситуации оставате спокоен.

Мотивация- да се отличите със знанията си. Положителна тенденция- обективността. Отрицателна тенденция- роб на знанието.

Защитни механизми- изолирате се от околния свят.

Вие и другите- За да се ангажирате във връзка, партньорът Ви трябва точно да обясни какво иска от Вас. Способен сте на много нежност. Подобрете общуването с околните.

Несъвършенството

Вие сте перфекционист.

Често имате усещането, че не се справяте с нищо, че не сте на нужната висота, че винаги нещо липсва. Преследвате съвършенството и добре свършената работа. Не обичате да Ви намират кусури. За Вас грешката е равносилна на провал.Чувствате се виновен заради емоциите си и се опитвате да ги прикривате.

Мотивация- да Ви наградят за качеството на работа. Положителна тенденция- търпението. Отрицателна тенденция- гневът.

Защитни механизми- изненадата- Вие реагирате всеки път различно от очакванията.

Вие и другите- Много сте взискателен. Търсите причините. Другите харесват, че сте последователен, но бъдете по толерантен.

 

Слабостта

Вие сте лидер.

За вас е важно да сте силен и да защитавате слабите. Затова развивате куража си и силата си. За Вас живота е вечна битка, защото всичко трябва да се спечели. Не можете да казвате “не”.

Мотивация- да се отличите със силен характер. Положителна тенденция- простота. Отрицателна тенденция- контролът.

Защитни механизми- изгубвате представа за реалността.

Вие и другите- Трудно Ви е да си представите,че другите мислят различно. Рискувате да изживявате любовта като война. Работете върху простотата и отпускането.

Баналността

Вие сте привързващ се.

Изпитвате ужас от баналностите, посредственият живот Ви е безсмислен. Търсите красотата, оригиналността, наситеност. Умеете да съчувствате на останалите и приличате на поет. Чувствате се различен от останалите. Мечтаете за идеален свят и често фантазирате.

Мотивация- да се отличите с различието си. Положителна тенденция- стабилно настроение. Отрицателна тенденция- завистта.

Защитни механизми- прикривате чувствата си.

Вие и другите- имате много романтични връзки, но завиждате на другите. Вие сте топъл, креативен и щедър. Поработете върху смирението.

Самотата

Вие сте помагащ.

За Вас всичко е наред, когато другите са наред. Вие сте много значим за близките Ви и това Ви крепи и осмисля живота Ви. С невероятната си интуиция долавяте най-доброто за околните. Те са най-важни за Вас: “Обичам, значи съществувам.”

Мотивация- да се отличите със способността да се грижите за другите . Положителна тенденция- смирението. Отрицателна тенденция- горделивост.

Защитни механизми- Вие отхвърляте собствените си нужди.

Вие и другите- не понасяте да Ви противоречат. Не може да имате връзка с някой, който не зависи от Вас. Налага се да се погрижите и за себе си.

Предателството

Вие сте лоялен.

Имате нужда предимно от сигурност и доверие. се дистанцирате от околните.Обичате регламентираните социални общности. Питате се дали нещата около Вас са рискови. За Вас законът е екзистенциален. Искате всичко да е ясно.

Мотивация- да се отличите с правотата си. Положителна тенденция- куражът. Отрицателна тенденция- страхът.

Защитни механизми- проектирате тревогите си върху останалите.

Вие и другите- Лесно се усъмнявате в околните. Търсите доказателства за вярност. Контролирате връзките си. Подобрете самочувствието си.

Конфликтът

Вие сте посредник.

Търсите хармонията и мирът. Избягвате конфликтите за да не нараните другите. Разбирането Ви и спокойствието Ви правят пасивни. Искате да живеете и работите на чисто, с ясни цели и без много напрежение.

Мотивация- да се отличите с вътрешния си мир. Положителна тенденция- точна преценка. Отрицателна тенденция- мързел.

Защитни механизми- потискате вашата агресия с вредни неща.

Вие и другите- Умеете да усещате нуждите на другите. Но не изразявате чувствата си. Много сте социални и мечтаете за голямата любов. Работете върху себе утвърждението си

Страданието

Вие сте играч.

Истински епикуреец, нуждаете се от удоволствието. Да пътувате, да се движите. Непрекъснато пробвате нови неща, с нови хора, на нови места. Като започнете да се отегчавате сменяте начинанието. Това е бягство от настоящето.

Мотивация- да се отличите с радостта си от живота. Положителна тенденция- радост. Отрицателна тенденция- непрекъснат стремеж към удоволствие.

Защитни механизми- бягате от реалността.

Вие и другите- Не умеете да се справяте с ежедневните проблеми. Вие сте приятни за последователите Ви, но не и за останалите. Поработете върху стабилността.

Сподели с Приятели